back to top
14 C
Čapljina
Petak, 29 ožujka, 2024

U prostorijama humanitarne udruge Cvijet održan radno edukativni sastanak

U prostorijama humanitarne udruge Cvijet u utorak je održan treći radno edukativni sastanak na temu UN konvencija i prava osoba s invaliditetom u HNŽ-u.

Sastanku su nazočili Andrijana Suton, predsjednica humanitarne udruge Cvijet, Emir Krehić iz Berlin centra za integrativnu medijaciju – predstavništvo BiH i lider organizacije kolacije “Zajedno smo jači”  Ružičnjak Mostar čija je članica i humanitarna udruga Cvijet, a moderator sastanka je bila Jasna Rebac.

Cilj ovog sastanka je bio upoznavanje članova udruge Cvijet, volontera i šire javnosti do kuda se došlo s konačnim prijedlogom teksta lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti.

Koalicija “Zajedno smo jači” već tri godine radi na izradi lokalnog  plana akcije u oblasti invalidnosti.

Andrijana Suton, predsjednica humanitarne udruge Cvijet je istaknula da joj je izuzetno drago da su ovom sastanku nazočili i Snježana Grgić, savjetnica za obrazovanje i zdravstvo u općini Čapljina i Irena Bakalar- Bulum, pomoćnica načelnika za graditeljstvo i urbanizam.

“Ono na što smo se mi posebno bazirali na sastanku i u ovom lokalnom planu je pristupačnost i osobna asistencija. Pri tom mislimo na asistente u nastavi, odnosno stručni kadar koji bi radio s djecom koji rade po prilagođenom planu i programu, a pri tome bi se puno olakšalo i samom djetetu i  nastavniku. Organizacije osoba s invaliditetom i članice koalicije “Zajedno smo jači” vjeruju kako će lokalni plan akcije u oblasti invalidnosti uskoro biti na dnevnom redu Vlade HNŽ-a “,kazala je Suton.

Ciljna područja radno edukativnog sastanka bit će usmjerena na jačanje menadžmenta i članova odnosno pojedinaca u zagovaranju potrebe usvajanja lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti u HNŽ-u.

Berlin centar za integrativnu medijaciju (CSSP) svojom medijacijskom ulogom i zajedničkom suradnjom sa koalicijom “Zajedno smo jači” ovim putem želi doprinjeti u uspostavljanju konkretnih pomaka na usvajanju konačnog teksta lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti kroz aktiviranje i poticanje angažmana svih organizacija članica koalicije.

Najave i promocije

Related news