back to top
15.6 C
Čapljina
Petak, 19 travnja, 2024

Čapljina će uživati u nastupima svjetskih glazbenika – večeras koncert prof. Maroja Brčića

Akademija Čapljina i ove godine organizira Međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA. Nakon uspješno organiziranog prošlogodišnjeg Masterclassa ARDEA, i ove godine ćemo imati priliku uživati u vrhunskim nastupima svjetskih glazbenih imena u našem gradu.

Niz koncerata započinje u četvrtak (09. kolovoza 2018. godine) na kojem će nastupiti profesor Maroje Brčić na gitari. Nakon koncerta na gitari, slijedi nam koncert na violini koji će nam upriličiti profesor Goran Končar, a Međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA zatvoriti će profesor Oliver Kern koncertom na glasoviru.

Na prvom koncertu u nizu će nastupiti profesor Maroje Brčić na gitari, koji je bio jedan od izvođača i na prošlogodišnjem Masterclass-u. Maroje Brčić rođen je u Dubrovniku gdje je počeo svirati gitaru u dobi od 7 godina pod vodstvom svoga oca Stefana Brčića.

Kao solist i član dubrovačkog gitarističkog trija, nastupao je na svim većim festivalima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, a pojavio se i u nekoliko europskih zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Rusija, Slovenija, Španjolska i Švedska) te u SAD-u (New York, Miami, Washington, Monterey, Los Angeles, San Francisco).

Dobitnik je nagrade predsjednika Sveučilišta u Zagrebu diplome “Milka Trnina” s Dubrovačkim Guitar Trio i zajedno s Zoranom Dukićem nagrađen je istaknutim Orlandom nagradom za najbolju glazbenu izvedbu na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Koncert profesora Maroja Brčića održati će se u četvrtak 09. kolovoza 2018. godine u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini u 20:30 sati.

Đaka city

Najave i promocije

Related news