back to top
9 C
Čapljina
Petak, 19 travnja, 2024

FOTO: Obilježen Dan općine Grude – načelnik Vidić govorio u ime načelnika i gradonačelnika

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas je obilježen Dan općine Grude, koja kao službeni datum uzima 18. studenog – dan općine, dan ZHŽ-a, kao i dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne i sjećanja na Grad heroj svih Hrvata – Vukovar.

Nakon polaganja vijenaca ispred središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, u kino dvorani Grude održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je otpočela himnom svih Hrvata „Lijepom našom“ i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Draženko Vranješ, a Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude u iscrpnom govoru o urađenom u protekloj godini ali i budućim planovima, prezentirao je nazočnim sve aktivnosti. Grizelj je najavio nastavak ulaganja kako u infrastrukturne projekte, za koje očekuje i značajniju podršku sa viših razina vlasti, tako i u razvojne, kulturne, gospodarske i sportske projekte i mlade.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić obratio se u ime svih nazočnih načelnika, te kazao kako se upravo u Grudama dogodio najvažniji događaj za Hrvate u BiH. Utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg Bosne, značio je i opstanak Hrvata na ovim prostorima. Tamo gdje nije bila Herceg Bosna danas nema ni Hrvata, i to je prava istina, zaključio je načelnik Vidić, uz čestitke za Dan općine Grude.

Počasnim građaninom Gruda danas je proglašen dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

U pozdravnom govoru predsjednik Čović je čestitao Dan općine i Dan Herceg Bosne te rekao da svi mogu biti ponosni na uspjeh ove općine.

Capljina.ba

Najave i promocije

Related news