Naslovnica Gospodarstvo FOTO: Novi uvjeti za učenike i mlade sportaše – Športska dvorana u...

FOTO: Novi uvjeti za učenike i mlade sportaše – Športska dvorana u novom ruhu

Radovi na obnovi dvorane osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, ušli su u završnu fazu. Uglavnom, dvorana je već dobila novi, svjež, funkcionalan izgled, a trenutačno se izvode radovi na uređenju ulaza, svlačionica, mokrog čvora…

Ekipa Đaka city je bila na licu mjesta i uvjerila se kako sve savršeno funkcionira. Dvorana je funkcionalna tako da je djeca već koriste za sate tjelesnog odgoja.

Prvi posao bilo je uređenje i ojačanje stropa, te nova LED rasvjeta, obnovljeni su zidovi dvorane, saniran je parket, na kojem su iscrtane nove linije… Trenutno je u proceduri nabavka sportskih pomagala i opreme. Na spisku za nabavku su novi koševi, gimnastičke sprave i dosta rekvizita kojima će se olakšati izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i treniranje klubovima koji koriste dvoranu.

Sredstva za rekonstrukciju dvorane osigurana su iz dva izvora, jedan dio 100.000 kuna, osiguran je iz sredstava pomoći Hrvatima u BiH, točnije Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji je dodjeljuje Vlada Republike Hrvatske, a drugi je Proračun općine Čapljina.

Valja istaknuti da to neće biti samo dobitak za osnovce iz najveće čapljinske škole, nego i za u prvom redu mlade sportaše, nekolicine sportskih kolektiva iz čapljinske općine. Inače, radove izvodi tvrtka Eccon – Inženjering d. o. o. iz Čapljine.

Kako bi se i sami uvjerili u kvalitetu i novi sjaj dvorane donosimo vam dvije galerije fotografija, onaj stari izgled dvorane i dvoranu u novom ruhu.

 

Đaka city