back to top
14 C
Čapljina
Petak, 29 ožujka, 2024

Počele pripreme za nogometni Memorijal u Gabeli

Nema mira u nogometnoj Gabeli, tek što je spušten zastor na ne baš uspješni prvi dio sezone počele su aktivnosti oko organizacije 28-og nogometnog turnira Memorijal „Andrije Ankovića“.

Posebnu težinu narednom turniru daju činjenice da će se odigrati u godini jubileja, 100-godišnjici nogometa u Gabeli, te da će se GOŠK po broju turnira, izjednačiti sa nekad čuvenim Veležovim „Februarskim turnirom“ u Mostaru. Tako će GOŠK uz zavidnu dugogodišnju tradiciju uskoro moći pohvaliti i najstarijim turnirom u regiji.

„Nakon sagledavanja svih okolnosti, početka priprema nogometnih ekipa kod nas i u okruženju i početka narednog prvenstva, odredili smo da će se naredni turnir igrati zadnjeg vikenda u siječnju, 26-og i 27-og. Za sada imamo jedno sigurno ime, bh. prvaka Zrinjski iz Mostara. Uputit ćemo poziv prošlogodišnjem pobjedniku – Sutjesci iz Nikšića, vodećoj u prvenstvu Crne Gore, a četvrti sudionik trebao bi biti neki klub iz Hrvatske. U fazi smo razgovora, ali još ništa nije konkretno dogovoreno“, kaže Lujo Ilić, predsjednik uprave NK GOŠK.

Od predsjednika GOŠK-ove uprave doznali smo da će se tradicionalna GOŠK-ova plavo-bijela noć održati između dva turnirska dana, dakle u subotu, 26-og siječnja. Do narednog turnira u GOŠK-u nastoje urediti i parter, odnosno parking prostor kraj stadiona. Za sada je prilaz stadionu nasut, a poduzetni i marni članovi GOŠK-ove uprave nadaju se da će naići na razumijevanje i za asfaltiranje tog prostora. S parterom bi se riješio još jedan problem izgradnje stadiona u Gabeli, a onda će naredna faza biti izgradnja reflektora. GOŠK je u skupini bh klubova čiji se projekt izgradnje reflektora našao u službenom programu modernizacije stadiona u BiH.

Naravno, to je samo dio aktivnosti GOŠK-ove uprave, jer su sve oči usmjerene u opstanak u Premijer ligi, u godini rijetkog jubileja. U tu svrhu potrebna su i pojačanja, za koja se mora osigurati i punija klupska riznica što ne ide baš lako. Međutim, Gabeljani se ne predaju, a sve skupa umjesto odmora i mira, prosinac i siječanj bit će vrlo živi u i oko NK GOŠK-a.

D. Musa

Najave i promocije

Related news