Naslovnica Sport Anel Husić se priključio ekipi GOŠK-a i tako pojačao konkurenciju u napadu

Anel Husić se priključio ekipi GOŠK-a i tako pojačao konkurenciju u napadu

Prvo pravo pojačanje gabelskog GOŠK-a je Anel Husić iz Zvijezde 09 (Stanišići, Bijeljina), napadač koji se momčadi priključio jučer na treningu, ali tek će potpisati ugovor.

S njim je ipak postignut dogovor o angažmanu, a radi se o 24-godišnjem igraču koji je u Premijer ligi skupljao iskustvo nastupajući za Mladost (DK), tuzlansku Slobodu i spomenutu Zvijezdu 09 te u 79 nastupa zabio 15 golova uz 10 asistencija.

– Zadovoljan sam, po meni je to dosta kvalitetan igrač. Vidjeli smo kad je GOŠK igrao protiv Zvijezde da nam je on stvarao dosta problema, pogotovo u utakmici kući, ali i u gostima. Radi se o igraču koji je s 24 godine još mlad i može napredovati, a u isto vrijeme ima i puno iskustva, tako da mislim da će nam biti veliko pojačanje, smatra trener GOŠK-a Mato Neretljak.

U isto vrijeme je oslabljen i konkurent u utrci za ostanak, Zvijezda 09.

– I to je dobra stvar, otišao im je kvalitetan igrač, ali ipak ja više nastojim gledati nas. S njim i Mirsadom Ramićem ćemo imati dva isturena napadača i dobru konkurenciju, tako da mislim da ćemo zabijati više golova nego ranije i u tome je cijela poanta.

Od ranije su novi igrači GOŠK-a: Luka Knežević, Bože Vukoja i Toni (sva trojica iz Širokog Brijega) te Safet Mujkić iz Bosne (Kalesija). Ali time nije i zaključen igrački kadar na koji struka računa za proljetni dio.

– Pratit ćemo tržište jer bi nam dobro došao jedan brzi ljevokrilni nogometaš koji može igrati “jedan na jedan”. Dosta smo se igrački popunili već na početku priprema, što je jako dobro, a imamo dovoljno vremena da se pripremimo i uigramo, istaknuo je Neretljak.

Na stogodišnjicu od osnivanja kluba Gabeljani žele ostanak u Premijer ligi, ali utrka na proljeće će biti vrlo uzbudljiva.

– Ne pratimo puno konkurenciju, radimo dva puta dnevno i važno nam je da naši igrači budu zdravi i bez ozljeda. Borit ćemo se kad dođe vrijeme za to i vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici, zaključio je Mato Neretljak.

Prvu provjeru će Lavovi imati u subotu (13 sati) kad će igrati s Veležom u Mostaru na terenu s umjetnom travom.

Plan priprema

GOŠK će raditi dva puta dnevno do 29. izdanja Memorijala Andrije Ankovića (26./27. siječnja) u Gabeli, tradicionalnog turnira koji GOŠK organizira u čast pokojnog gabelskog olimpijca. U polufinalu turnira igraju Dinamo II (Zagreb) – Zrinjski (Mostar) te Sutjeska (Nikšić) – GOŠK (Gabela). Prije turnira će Lavovi, osim Veleža, imati test i u srijedu 23. siječnja s Metkovićem. Poslije Memorijala će GOŠK dio priprema odraditi van Gabele i Čapljine, a vjerojatno na Istri.

dnevni-list.ba