back to top
5.1 C
Čapljina
Utorak, 23 travnja, 2024

Damir Borovac: Naš cilj su agresivnost, borbenost, presing i težit ćemo tome svaku utakmicu

Prilično iznenađujuće je Čapljina u Međugorju razbila Olimpik sa 3:0 (strijelci Salko Jazvin, Milorad Albijanić i Teo Rozić), protivnika koji je jedan od dva (uz Velež) glavna kandidata za ulazak u Premijer ligu sljedeće sezone.

Pogotovo kad se prisjetimo da je Čapljina (jesenas devetoplasirani tim Prve lige FBiH) prošla puno promjena u igračkom kadru.

– Rezultat jeste iznenađujući iz razloga što oni pretendiraju na Premijer ligu, imaju odlične uvjete i 20 podjednakih igrača. Normalno da su naši momci koji se tek trebaju dokazivati u ovom rangu napravili odličan rezultat. Pokazali smo motiv, agresivnost, kompaktnost tijekom cijelog meča. Svaka im čast, odigrali su stvarno dobru utakmicu, komentirao je trener Damir Borovac i poručio:

– Ali tako moraju igrati svaku utakmicu, i protiv ekipa koje nisu atraktivne. Ako ne bude tako, onda ništa od svega. Igrači su protiv Olimpika pokazali da mogu i sad ne smiju ići ispod te crte. Ako idu ispod toga, onda igraju toplo – hladno ili kukavički. Moraju svaku igrati sto posto da bi napravili nešto od svoje karijere i ostvarili iskorak. To je ono čemu svi oni teže, a ja sam im, zajedno s upravom, podrška.
Utakmicu je otvorio golom Salko Jazvin koji je najbolje korake u karijeri, prije puta kroz premijerligaške klubove gdje nije dobio puno prostora za igru, napravio upravo u Čapljini.

– Znao sam da će nam Jazvin pomoći, on je shvatio da se mora dobrom igrom vratiti. Ne znam zašto ti treneri nisu ništa vidjeli u njemu. I u ovoj je utakmici pored bivšeg lijevog bočnog Zrinjskog zabio gol.

Ukupno je nova ekipa igrača pokazala da bi mogla dobro nadomjestiti sve odlaske.

U subotu sa Metallegheom

Čapljina zasad ima iza sebe četiri pripremne utakmice: Željezničar (1:1), Tuzla City (1:3), Sutjeska (0:3), Olimpik (3:0). Slijedi meč sa Metallegheom iz Jajca (9. veljače od 15 sati u Ljubuškom), zatim sa Hrvatskim dragovoljcem u Međugorju (srijeda) te gabeoskim GOŠK-om (16. veljače). Još uvijek traže protivnika za generalnu probu 23. veljače.

– Mogu samo reći da će ovo biti brža ekipa. Sve će ovisiti od utakmice do utakmice i protivnika, kako ćemo reagirati prema različitoj postavci. Ne znam je li ovo bolja ekipa, ali je brža. Ova ekipa se tek treba dokazati, prošla je osvojila 21 bod. Naš cilj su agresivnost, borbenost, presing, težit ćemo tome svaku utakmicu. Koliko će to biti ekipa koja će praviti rezultat, vidjet ćemo. Sve je otvoreno. Pokazali su da, kad radimo svi zajedno, djelujemo kao prava ekipa. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u prvenstvu. Moramo ići putem da svi rade čitavu utakmicu, nekad će rezultat doći, nekad ne, ali to je sve sport, zaključio je Damir Borovac.

Došli – otišli

U klub su ove zime stigli: Salko Jazvin (Čelik), Zvonimir Dalmatin, Muhamed Omanović (Zvijezda 09), Anđelo Bevanda, Bruno Šutalo (posuđeni iz Zrinjskog), Milorad Albijanić (Igman). S druge strane napustili su ga: Nikola Rodin (Zrinjski), Ivan Trifković (Olimpik), Armin Jazvin, Aldin Hrvanović, Dejan Vučić, Ivan Buhač, Toni Tipurić (Njardvik, Island).

Ersan Bijedić
dnevni-list.ba

Najave i promocije

Related news