Naslovnica Kultura Knjižnica Čapljina uključena u projekt “Digitalni građanin” – u petak započinje prva...

Knjižnica Čapljina uključena u projekt “Digitalni građanin” – u petak započinje prva radionica

Knjižnica Čapljina uključena je u jedan moderan i inovativan projekt pod nazivom “Digitalni građanin”.

za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) iz Zagreba uz financijsku podršku Googlea pokrenuo je projekt „Digitalni građanin“ čiji je partner za Bosnu i Hercegovinu krajem 2018. godine postao INTERA Tehnološki Park Mostar.

Kroz ovaj projekt, 20 knjižnica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, postat će centrima digitalnih inovacija te će svojim korisnicima omogućiti i upoznavanje s najnovijim tehnologijama poput mikroračunala – micro:bit i BOSON uradi sam kompleta, dok će u drugoj fazi nekima od njih će biti donirani i 3D printeri.
Knjižnica je dobila 20 micro:bitova na korištenje, a knjižničari su na edukaciji u Mostaru naučili kako ih koristiti te kako stečena znanja primijeniti na stvaranju vlastitih kreativnih projekata s ciljem dodatnog obrazovanja svojih korisnika.

Zahvaljujući projektu „Digitalni građanin“ korisnici knjižnica od najranije dobi moći će usvajati nove vještine i znanja posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja.

U petak 15.veljače u 12 sati djelatnici knjižnice započet će s prvom radionicom te pozivaju učenike osnovne škole da nam se pridruže. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na broj tel. 036 806 243. Članovi knjižnice micro:bitove moći će uzeti na posudbu.

Đaka city