Naslovnica Politika Vidić poručio Mladeži: radite i djelujte široko i bit ćete prepoznati

Vidić poručio Mladeži: radite i djelujte široko i bit ćete prepoznati

U Domu HDZ BiH U Mostaru sinoć je održana IX. Izborna Skupština Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije te je izabrano novo vodstvo Mladeži na mandat od dvije godine.

Nazočnim izaslanicima obratio se dopredsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ dr. Smiljan Vidić koji je kazao:

„Veliko je zadovoljstvo stajati pred vama, a poglavito kada imamo u vidu činjenicu da ste se tako mladi odlučili baviti politikom u ovom jako izazovnom trenutku za hrvatski narod u BiH. To je velika stvar i svima vama čestitam na tome. Međutim treba biti iskren i reći neke stvari, jedan dio vas učlani se u Mladež iz čisto osobnog razloga, radi stipendije, staža, posla, pa kada sve to odradite i dobijete posao više ga politika ne zanima. Na svu sreću ipak je takvih manjina, izrazita većina vas razmišlja na jedan drugačiji način. Naravno, svi mi bi preko noći htjeli ostvariti neke svoje osobne ambicije, i te ambicije nisu ništa nelegitimno, ali su veliki problem ako su na prvom mjestu. Na prvom mjestu treba biti politički angažman kroz HDZ za hrvatski narod u BiH. Ponekad to ide teško, treba puno rada, truda i odricanja, međutim vjerujte da imaju oni koji to vide i koji će prepoznati i na duge staze rad i trud se sigurno isplati. Moja poruka vama večeras jeste: radite i djelujte široko i bit ćete prepoznati. “

Nakon pozdrava gostiju i izvješća predsjednice pristupilo se izboru članova Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ. Jednoglasno je usvojen prijedlog za izbor članova Županijskog odbora, a koji su dostavili svi općinski odbori. Također, jednoglasno je usvojen i prijedlog za izbor članova Nadzornog odbora.

U izvršni odbor novog saziva ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ izabrani su:

Čapljina: Vlado Jović, Marin Karlović i Danijela Nogolica
Neum: Matej Marić i Bruno Krešić
Stolac: Mario Marijanović, Vinko Bošković i Ljiljana Perić
Čitluk: Drago Pehar, Marko Pervan i Matea Doko
Rama: Hrvoje Šimunović, Adrijana Prskalo i Jelena Krešo
Mostar: Marko Zovko, Nina Škoro, Zoran Žarić i Boris Rozić
Jablanica: Marko Groznica
Ravno: Davor Baković;
Konjic: Marin Kozarić.

Za Nadzorni odbor novog saziva ŽO Mladeži HDZ BiH izabrani su: Jerko Konjevod, Ilija Vegar i Ružica Skaramuca.

Odmah po završetku Izborne skupštine Županijske organizacije Mladeži HDZ BiH HNŽ održana je konstituirajuća sjednica na kojoj je izabran novi predsjednik Vinko Bošković iz Stoca.

Đaka city