22.1 C
Čapljina
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

FOTO, VIDEO: Admiral Davor Domazet – Lošo u Čapljini predstavio knjigu “Admiralovi zapisi 2 – Što je istina”

U organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina, u prepunoj galeriji ”Tau” upriličena je književna večer i predstavljena je knjiga “Admiralovi zapisi 2 – Što je istina”, autora hrvatskog admirala Davora Domazeta – Loše.

Književnu večer svojim glazbenim nastupom upotpunila je muška klapa ”Trebižat” iz Trebižata koja je nakon uvodnih riječi fra Mile Vlašića izvela pjesmu “Croatio, iz duše te ljubim”.

Admiral Davor Domazet – Lošo uz ogromni pljesak započeo je svoje izlaganje uz pozdrav svim nazočnima uz posebnu zahvalu organizatorima. Svoje izlaganje započeo riječima:  “Pred nama su “Admiralovi zapisi”. Što je istina? Poncije Pilat pita Krista što je istina. A on, ne zna da istina stoji pred njim. To vam je Krist, to je sve “Biblija”, to je “Novi zavjet”, u jednoj rečenici – Krist je istina!. Zbog toga što je Istina vidjet ćete kako se onaj razbojnik preobličava, prešućuje, iskrivljuje i koješta drugo. Dakle, ova knjiga počiva na tvrdnji da dans živimo vremena svega ovoga ovdje nabrojanog, od “Istanbulske konvencije” do migracija, koje su plan, sotonski plan. Na djelu Adama Weishaupta, oca iluminizma i tvorca plana o novom svjetskom poretku, je rekao “Kontrolirajte informacije i tada žele imati kontrolu nad ljudskim umovima i svim što to sa sobom povlači.”. Oni nama kontroliraju naš um, a glavno sredstvo za kontrolu uma su mediji. Tako su se danas, na temelju ovoga što je Adam Weishaupt rekao, mediji sveli samo an to da iskrive istinu odnosno da je izobliče.”

U nastavku svoga izlaganja admiral Davor Domazet – Lošo se osvrnu na zlo koje se proteže kroz povijest preko Francuske revolucije, pada Bastille, Italije pa sve do Prvog svjetskog rata, Velike Srbije, Jugoslavije, Tita, Bruxellesa i na kraju pustošenja ovih prostora, tj. odlaska mladih.

Razlog novih ratova u svijetu admiral Lošo vidi u borbi za vodu. Kao primjer je naveo rijeku Omblu, koja je jedinstvena u Europi jer je najkraća po dužini a ima najveću količinu protoka vode. Admiral je rekao: “Nije bogatstvo ni zlato, ni račun, nego bogatstvo je zemlja i znanje a nama oduzimaju zemlju i zato prazne Slavoniju.” Kao razlog pražnjenja Hercegovine admiral Lošo je kazao da se prazni zbog vjere, identiteta, rasadništva Hrvata itd.

Na kraju svoga izlaganja admiral Lošo je rekao da ima načina kako se oduprijeti zlu kazavši: “Europo ponovno otvori vrata Kristu”. Također je i dodao da je hrvatski narod tijekom svoje povijesti često bio na krivoj strani, ali ne i za vrijeme dr. Franje Tuđmana, te je na tim temeljima i dobiven domovinski rat.

Po završetku književne večeri, fra Andrija Nikić je uručio zahvalnice svima onima koji su zaslužni za održavanje ove književne večeri nakon čega je uslijedila kupnja knjiga te dobivanje posebne posvete na istu od strane admirala Davora Domazeta – Loše.

Ukratko o autoru

Admiral Davor Domazet – Lošo rođen je u Sinju a nakon završenih vojnih škola prelazi u Hrvatsku vojsku u činu kapetana fregate. U OS RH napredovao je od čina kapetana bojnog broda do admirala.

Davor Domazet – Lošo uz generala Antu Gotovinu, sudjelovao je i planirao niz vojnih operacija OS RH od početaka do završetka Domovinskog rata od koji su neki od glavnih vojnostrateških uspjeha Hrvatske Vojske u Hrvatskoj i BiH “Operacija Bljesak”, “Operacija Oluja”, “Operacija Južni potez” kao i razbijanje protivničkih obavještajnih struktura, te prodor u protivnički tabor od kojih je vjerojatno najspektakularniji primjer prisluškivanja Slobodana Miloševića u njegovu beogradskom sjedištu.

Đaka city

Najave i promocije

Related news