Naslovnica Kultura Raspored svetih misa u Međugorje za Vazmeno trodnevlje i Uskrs

Raspored svetih misa u Međugorje za Vazmeno trodnevlje i Uskrs

Veliki četvrtak, 18. travnja – Dan je ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. Svetu misu slavimo u 18 sati, ujutro nema mise ni ispovijedi. Nakon misnog slavlja bit će klanjanje sve do pola noći. Ispovijed je od 16 – 17:30 sati

Veliki petak, 19. travnja – Ujutro u crkvi također nema nikakvih obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Krunica je u 17 sati, a obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa u 18 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.

Napomena: Po naputku biskupskog Ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju. Ispovijed je od 16 – 17:30 sati

Velika subota, 20. travnja – Ujutro u crkvi nema nikakvih obreda. Krunica na Veliku subotu počinje u 20 sati, a vazmeno bdijenje u 21 sat.

Uskrs, Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova, 21. travnja – Svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati.

Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ”Mir” Međugorje. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi  nema više ispovijedanja.

Brotnjo.info