back to top
5.1 C
Čapljina
Subota, 20 travnja, 2024

Gabeljanima ostala još nada, ali…

Memorijalni turnir „Andrije Ankovića”, desetodnevne pripreme u Medulinu, obećanja i najave, loše odrađena završnica druge dionice i samo četiri osvojena boda u sedam utakmica treće trećine prvenstva, doveli su u pitanju opstanak GOŠK-a u Premijer ligi BiH.

GOŠK više ne ovisi samo o svojim rezultatima, nego i o učinku drugih. U idealnoj situaciji kad bi u narednom kolu dobio Tuzla City u Gabeli, trebao bi izboriti pobjede na gostovanjima kod Zvijezde, a zatim i Krupe koja je kao i GOŠK trenutačno puno bliža nižem rangu nego opstanku u Premijer ligi. Mada, tri navedene ekipe kvalitetom nisu bolje, da ih GOŠK ne bi mogao pobijediti, problem Gabeljana je u diskontinuitetu igara.

Naime,GOŠK ako jedu utakmicu odigra odlično, primjerice u 26-om kolu protiv Slobode, naredne tri je neuvjerljiv. Od te boljke ne uspijeva ih izliječiti ni treći trener ove sezone – Stanko Mršić.

S obzirom da Tuzla City ima iznimno težak raspored, Gabeljani bi ih mogli dostići, ali ako zaigraju hrabro bez kalkulacija u naredne tri utakmice, a onda u zadnjem kolu pokušaju ponoviti čudo, pobijediti vjerojatno novog prvaka Sarajevo, u Gabeli.

To im je već jednom pošlo za nogom, ali naglašavamo – potrebno je puno toga da se poklopi. Na oprez tjera i činjenica što su Gabeljani tijekom sezone puno bolje igrali protiv ekipa iz gornje polovice ljestvice, nego klubovima iz „Donjeg doma”. Od odgovora na pitanje – mogu li taj tijek stvari izmijeniti ovise i krhki izgledi za opstanak.

Podsjećamo, GOŠK je trenutačno posljednji, 12-ti s 23 boda, 11-ta Krupa ima 24-ri, a deseti Tuzla City 30 bodova. Vodi Sarajevo sa 61 bodom.

Dušan Musa, radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news