Naslovnica Politika Dr. Bošković: Nećemo podržati zakon o rezervnoj policiji u FBiH

Dr. Bošković: Nećemo podržati zakon o rezervnoj policiji u FBiH

Predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ BiH-HNS Mladen Bošković izjavio je danas da taj klub ne bi podržao eventualno donošenje zakona o uvođenju rezervnog sastava policije u Federaciji Bosne i Hercegovine. To je Bošković kazao na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH posvećenoj sigurnosnoj situaciji u kontekstu najava i aktivnosti Republike Srpske na uvođenju vlastitog rezervnog policijskog sastava.

Bošković je kazao da njegov zastupnički klub podržava kadrovsku popunu redovne policije u FBiH i opremanje policijskih struktura kako to nalažu propisi. Pritom je naveo stav zapovjednika EUFOR-a u Bosni i Hercegovini Martina Dorfera da priče i politički diskursi u entitetima o rezervnim sastavima policije ne doprinose miru i stabilnosti, naprotiv.

Današnja izvanredna sjednica Zastupničkog doma održava se na inicijativu zastupnika kluba DF-GS. Početni materijal za raspravu o sigurnosnim izazovima, nakon što je Republika Srpska najavila formiranje vlastitog rezervnog policijskog sastava, prezentirao je član tog kluba Hajrudin Žilić. Između ostalog je podsjetio na nedavnu nabavku 2.500 automatskih pušaka u RS-u. Hasan Muratović iz Socijaldemokratske stranke BiH je kazao da tu nije riječ o policijskom već o vojnom oružju.

FENA