Naslovnica Sport Stevanović zaključao vrata i spasio Čapljinu: Dobio sam samopouzdanje i pokazao kvalitete!

Stevanović zaključao vrata i spasio Čapljinu: Dobio sam samopouzdanje i pokazao kvalitete!

U triler završnici koju je ponudila borba za opstanak u Prvoj ligi FBiH nogometaši Čapljine imali su razloga za zadovoljstvo. Čapljinci su na kraju izborili opstanak i zadovoljni odlaze na zasluženu pauzu.

Pred sami kraj se činilo da će timu s Bjelava trebati pravo čudo za opstanak, no stručni stožer i nogometaši “skupili'” su redove i na kraju se radovali.

Jedan od ključnih poteza stručnog štožera Čapljinaca svakako je bilo promjena na golu. Šansu je u drugom dijelu ludog meča protiv Goražda (4:3) dobio Stefan Stevanović i od tada zacementirao svoje mjesto na golu. Goražde je nakon prvog dijela vodilo 3:1.

Do kraja ja branio na svim utakmicama i s pravom ima razloga za zadovoljstvo.

“Bilo je veoma uzbudljivo. Vodili smo grčevitu borbu za opstanak, bila je teška situacija kojoj smo pristupili maksimalno skoncentrirano i ozbiljno, te na kraju ostvarili cilj, odnosno ostali u ligi”, priča Stevanović za SportSport.ba.

Potpuno neočekivano je dobio šansu protiv Goražda kada se činilo da čapljinski brod tone ka Drugoj ligi Jug. Postao je junak svog tima i pun samopouzdanja briljirao do kraja sezone.

“Dobio sam priliku na poluvremenu što je sasvim čudno za jednog golmana. Trener je imao povjerenja u mene što se ispostavilo kao jedna od ključnih situacija za opstanak. Nakon što sam stao na gol u sedam utakmica smo pobijedili čak pet, a tri puta sam mrežu sačuvao netaknutom. Naravno da sam zbog toga sretan, te i zbog izborenog opstanka. Pružajući kvalitetne partije dobio sam mnogo samopouzdanja za nastavak karijere”.

Tek su mu 22. godine i svjestan je da pred sobom ima veliku priliku da svoj kvalitet pokaže i u narednom periodu.

“Imam dosta planova za budućnost, ali neka to ide korak po korak. Dobio sam veliki broj ponuda za ovdje, ali i inostranstvo, međutim trenutno ne želim da razmišljam o tome kako mi ne bi stvarao pritisak. Sada želim da dodatno poradim na sebi, pa da na kraju svega odlučim što je najbolje za mene”, ističe Stevanović, te dodaje.

“Hvala trenerima i suigračima za podršku u dobrim, ali i lošim momentima sezone koju smo zajedno izgurali do kraja”.

sportsport.ba