Naslovnica Kultura Četrnaesta „Pustolovna utrka“ u Čapljini 29. lipnja

Četrnaesta „Pustolovna utrka“ u Čapljini 29. lipnja

Ovogodišnja četrnaesta po redu „Pustolovna utrka“ u organizaciji turističke organizacije „Čapljinka“ a pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića održat će se krajem lipnja, točnije u subotu, 29. lipnja 2019. godine.

Utrka ima za cilj povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala općine Čapljina te se ovom utrkom najavljuje početak ljetne turističke sezone u općini Čapljina.

Ova utrka se sastoji od tri etape, od vožnje kanuima u dužini od cca 10,2 km (Božjak — kupalište „Jaz”), trčanja u dužini od cca 1,1 km (kupalište „Jaz” — Mogorjelo „Villa Rustica”) te vožnje biciklima u dužini od cca 9,1 km (Mogorjelo „Villa Rustica” — motel „Park” u Karaotoku).

Natjecatelji će se okupiti na startu ispred „Ville Rustice“ Mogorjelo, gdje utrka počinje u 17:30 sati i završava oko 19:30 sati.

Na navedenoj utrci će nastupiti ograničen broj sudionika ovisno o raspoloživosti bicikla i kanua a kotizacija za sudjelovanje istoj je 20,00 KM.

Nagradni fond iznosi 1.200 KM, koji se dijeli na tri prvoplasirane ekipe.

Nakon završetka pustolovne utrke će biti upriličen zabavni program za natjecatelje i goste manifestacije.

Đaka city