Naslovnica Sport Radović zadovoljan u Čapljini: Ekipa je radna i milina je raditi sa...

Radović zadovoljan u Čapljini: Ekipa je radna i milina je raditi sa ovim momcima

Dragan Radović će u novoj sezoni Prve lige FBiH sjediti na klupi HNK Čapljina.

Radović dobro poznaje kvalitete Prve lige i vjeruju da sa Čapljincima može napraviti dobar posao. Vrijedno radi sa postojećim kadrom i ističe da su pojačanja potrebna, posebno u napadačkom redu.

“Dosta sam zadovoljan s obzirom na budžet s kojim raspolažemo. Ove sedmice smo radili po jedan trening, više aerobno i kompletirali ekipu. Potrebna su nam dva-tri nogometaša naprijed i mislim da će to biti to”, ističe Radović.

Suradnju je dogovorio do polusezone, a razlog je jasan.

“Čekam nešto za vani, pa smo suradnju dogovorili do polusezone. Sa Damirom Obadom sam dogovorio da preuzmem Čapljinu, da ih malo podignem i da to probamo sa mlađom ekipom. Sredina tabele je neki prvi cilj, a naravno ako mognemo i nešto više, što da ne”.

Zadovoljan je stanjem u ekipi.

“Milina je raditi sa ovim momcima. Ekipa je radna, kvalitet nije loš, a ima puno posla, pogotovo na taktičkom planu”.

U utorak je održano ždrijebanje parova, a Čapljina će sezonu otvoriti domaćim susretom protiv novajlije Budućnosti iz Banovića.

“Raspored kao raspored. Sa svima nam je igrati. Na početku će biti malo teže. Dolazi nam Budućnost koja uvijek ima dobru ekipu, pa idemo TOŠK-u, a onda dolazi Bratstvo. Veoma je bitno da dobro startamo i nadam se da će tako i biti”, dodao je iskusni stručnjak na kraju razgovora za SportSport.ba.

sportsport.ba