Naslovnica Politika Iz HNS-a BiH su izašli oni koji jedva čekaju da se uključe...

Iz HNS-a BiH su izašli oni koji jedva čekaju da se uključe u neku novu Platformu i Alijansu

Izlazak četiri stranke iz HNS-a BiH: Hrvatske repulikanske stranke, Čapljinske neovisne stranke, HRAST-a i Hrvatske nezavisne liste jasno pokazuje kako su ove stranke, odnosno njihovi predstavnici, kalkulanti koji jedva čekaju da se upuste u neku novu avanturu kao što su to nekad bile Platforma i Alijansa.

Može se naslutiti kako ove gore spomenute stranke gledaju svoj probitak, odnosno kratkoročni uzlet na političkoj sceni, dodvoravajući se pojedinim bošnjačkim političkim elitama koji žude za tim da se među Hrvatima po tko za koji put napravi razdor.

Međutim, te stanke (Hrvatsku republikansku stranku, Čapljinsku neovisnu stranku, HRAST- i Hrvatsku nezavisnu listu ) nije na odmet podsjetiti što se dogodilo s onima koji su pristali biti marionete u rukama bošnjačkih političlkih elita.

Hrvatski narod je prepoznao takve i te stranke, bolje rečeno sateliti više ne postoje.

U vrijeme vladavine tih kojekakvih platformi i alijansi pozicija hrvatskog naroda je uvelike unazađena, a posljedice vladavine takvih, preko noći stvorenih platformi i alijansi, osjećamo još i danas.

Ove spomenute četiri stranke nisu svjesne važnosti trenutka da sve hrvatske stranke trebaju djelovati unutar HNS-a BiH, što govori o tome da im nedostaje političke mudrosti i iskustva, a posebno osjećaja za hrvatski narod kojem je uistinu više nego ikad potrebno zajedništvo do ostvarenja potpune jednakopravnosti Hrvata u BiH.

No, to govori jasno o njima, koji je cilj njihova djelovanja i postojanja.

Slično kao što to rade ove četiri spomenute stanke, pojedine snage u BiH žele koristeći problem Aluminija dodatno napraviti jaz između hrvatskog naroda u BiH i hrvatskog političkog vodstva.

No, hrvatsko političko vodstvo ulaže velike napore kako bi zajedno s menadžmentom i čelnim ljudima tvrtke pronašli adekvatno rješenje za budućnost Aluminija i zaštitu prava radnika i kako se može vidjeti ima pozitivnih pomaka i ima razloga za optimizam.

( politika24.net )