Naslovnica Kultura FOTO: Upriličena izložba radova polaznika škole crtanja i slikanja za djecu i...

FOTO: Upriličena izložba radova polaznika škole crtanja i slikanja za djecu i omladinu u Počitelju

Današnjom izložbom radova završena je 10. po redu Škola crtanja i slikanja za djecu i mlade u galeriji MLAZ u Počitelju.

Škola crtanja i slikanja za djecu i mlade održavala se od četvrtka. Tema ovogodišnje škole crtanja i slikanja bila je plastika. Voditeljica škole Sonja Rada je na taj način djeci htjela približiti štetni utjecaj plastike na nas i okolinu te im pokazati kako se može iskoristiti odbačena plastika.

Akademska slikarica Sonja Radan, inače Sarajka s adresom u Londonu a redovno održava ovu školu crtanja i slikanja u Počitelju je kazala: „Jako  sam zadovoljna školom i izložbom ovdje u Počitelju. Iskoristili smo taj materijal koji se odbacuje i koji nam više ne koristi. To su plastične boce, čepovi, karton, od kojih smo napravili vaze, likove, maske…Djeca su bila odlična, prvi dan smo ostali četiri sata iako su bila planirana dva sata rada, jer je djeci bilo jako zanimljivo.“

Ove godine je bilo dvadeset polaznika ove škola što i nije velik broj jer je prethodnih godina broj bio i veći. Ali to je ujedno bila i prednost tako što se voditeljica Sonja Radan mogla više posvetiti svakom djetetu kroz rad.

Voditeljica škole je istaknula da se već može prepoznati talenat kod nekih mališana, te istaknula šestogodišnju Lamiju Salkanović koja već nekoliko godina sudjeluje na ovoj školi te dodala da je važno da se nastavi raditi i tako će se doći do rezultata. Sonja Radan je najavila da će se i iduće godine održati ova škola te poručila roditeljima da prijave svoju djecu da se druže, razgovaraju i nauče nešto vezano za umjetnost.

Đaka city