Naslovnica Crna Kronika Obustavljen promet zbog teške prometne nesreće u Klobuku; pojačan promet na GP...

Obustavljen promet zbog teške prometne nesreće u Klobuku; pojačan promet na GP Doljani, Izačić i Hum

Zbog prometne nezgode, obustavljen je promet na dionici magistralnog puta M-6 Ljubuški-Grude (u mjestu Klobuk). Putnička vozila prometuju lokalnom obilaznicom, dok je za teretna vozila promet obustavljen, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izrazito visokih temperatura zraka, apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da budu odmorni i da prilikom napuštanja vozila na vrijeme isključe rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu.

Frekvencija prometa je pojačana, posebno u gradskim zonama.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava prometovanja u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02.00 do 03.30 sati i od 04.00 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, prometuje se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Jedna osoba smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Grude – Ljubuški

U prometnoj nesreći koja se u ranim jutarnjim satima dogodila u mjestu Klobuk, na putu Grude – Ljubuški, smrtno je stradala jedna osoba, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Prema informacijama očevidaca u prometnoj nesreći učestvovala su tri automobila. Promet je na ovoj dionici puta obustavljen.

U toku je policijski uviđaj nakon čega će biti poznato više informacija.

klix.ba