Naslovnica Sport Radović: Uvjeti su bili nehumani, dva igrača su dobila sunčanicu

Radović: Uvjeti su bili nehumani, dva igrača su dobila sunčanicu

Nogometaši Čapljine nisu uspjeli otvoriti prvenstvo Prve lige FBiH prema očekivanjima, na terenu u Bjelavama su odigrali bez pogodaka s Budućnosti iz Banovića.

Hercegovačka vrućina na koju bi bolje trebali biti adaptirani domaći nogometaši ipak je uzela danak, i po riječima trenera Dragana Radovića, više utjecala na igru Čapljinaca koji su trebali napadati.

– Prva utakmica u prvenstvu je uvijek nezgodna. Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta loše, iako su uvjeti bili nehumani za igru. Oni su se povukli i lakše im je bilo igrati na kontre. Mi smo morali napadati i trošiti se. Onda smo u drugom dijelu imali pritisak, ali u zadnjoj trećini terena nam je nedostajalo više kreativnosti. Ipak ne mogu igračima zamjeriti na zalaganju. Ostaje nam da se okrenemo sljedećoj utakmici, kaže trener Dragan Radović koji je posljedice utakmice saznao tek jutro poslije na treningu oporavka.

– Stvarno su bili nehumani uvjeti za igru, imam dva igrača koji su dobili sunčanicu. Mile Pehar i Andrej Đurić su povraćali čitavu noć poslije utakmice, govori Radović i o osvojenom jednom bodu dodaje:

– Normalno da sam mislio da ćemo više napraviti, ali u ovakvim uvjetima je bilo teško igrati. Obično se ovakve utakmice i gube na kraju, ali smo uspjeli spriječiti Budućnosti da nas kazni.

Slijedi im utakmica s TOŠK-om u Tešnju koji je odlično otvorio natjecanje, pobjedom od 3:0 u Konjicu protiv Igmana.

– Puno toga će ovisiti i o nama. Oni su dobra ekipa, uložili su puno novaca u sastav, doveli 16 – 17 igrača sa strane, znači da je uloženo mnogo. Ali to ne mora ništa značiti na terenu, nećemo se predavati i idemo probati napraviti dobar rezultat, najavio je Radović te prokomentirao rezultate uvodnih utakmica prvenstva.

– Prvo kolo je uvijek nezgodno, baš uvijek. Moguće je da su se te ekipe koje su najviše uložile i najavljuju vrh ljestvice najbolje snašle na otvaranju. To je ipak i normalno. Er.B.

Aletić i Rizvanović za tri boda GOŠK-a

Gabelski GOŠK je napravio dobar posao u Hadžićima i pobjedom protiv Radnika (2:1) pokazao da najave o borbi za vrh ljestvice nisu neutemeljene. Ipak poveli su domaćini preko Benjamina Šehića u 10. minuti, da bi Lavovi kasnije ostvarili preokret. Za to su se pobrinuli Elvedin Aletić u 43. minuti i Haris Rizvanović u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Gabeljani su na terenu iz prošlosezonskih prvih 11 imali samo spomenutog Aletića i Vedina Kulovića.

Ersan Bijedić, dnevni-list.ba