Naslovnica Kultura FOTO, VIDEO: Ljubitelji klapske pjesme uživali na „XII. Međunarodnom susretu klapa –...

FOTO, VIDEO: Ljubitelji klapske pjesme uživali na „XII. Međunarodnom susretu klapa – Trebižat“

U organizaciji HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat a pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Čapljine dr. Smiljana Vidića na otvorenom platou Doma kulture u Trebižatu održan je „XII. Međunarodni susret klapa – Trebižat“.

Pod krilaticom „Kultura nošena na krilima maestrala ne prepoznaje granice…”, koja je od prvih dana vodilja međunarodnog susreta klapa u Trebižatu nastupile su klape iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore a gost večeri bila je klapa „Cambi“ iz Kaštel Kambelovca.

Na večerašnjem dvosatnom koncertu nastupilo je deset klapa: muška klapa „Trebižat“ iz Trebižata (BiH), ženska klapa „Kolajna“ iz Komina (RH), muška klapa „Na kantunu“ iz Opuzena (RH), ženska klapa „Dišpet“ iz Kiseljaka (BiH), muška klapa „Stina“ iz Ploča (RH), ženska klapa „Alata“ iz Podgorice (CG), muška klapa „Bratovština“ iz Gorica-Sovići (BiH), mješovita klapa „Sveti Nikola“ (RH) iz Metkovića, muška klapa „Assa voce“ iz Podgorice (CG) te muška klapa „Cambi“ iz Kaštel Kambelovca (RH).

Večer je otvorila muška klapa „Trebižat“ skladbom „Tempera“ a na kraju večeri pozornicu su zauzeli pjevači klape „Cambi“ koji su dodatno raspjevali mnogobrojnu publiku autorskim ali i klapskim obradama ostalih poznatih skladbi.

Program večeri vodili su Ana Miletić i Marko Škipina.

Večerašnjim koncertom klapa završena je manifestacija „Trebižatsko kulturno ljeto 2019.“ te je proslavljeno 100 godina kulture u Trebižatu kao i 175. godina kako se u Trebižatu slavi blagdan Velike Gospe.

Đaka city