Naslovnica Kultura Međugorje: Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH pokreće tečaj crtanja i slikanja

Međugorje: Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH pokreće tečaj crtanja i slikanja

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH pokreće tečaj crtanja i slikanja u Međugorju pod stručnim vodstvom magistrice likovne umjetnosti i tajnice DHLU-a u FBiH Megi Kunštek.

Kako je priopćeno, tečaj će se održavati jednom tjednom u trajanju od 120 minuta na adresi Kardinala Stepinca 35 u Međugorju, a sve zainteresirane podučavat će magistrica likovne umjetnosti u edukaciji Megi Kunštek.

Ovaj likovni tečaj pogodan je za sve uzraste, a pogotovo za djecu kako bi se potaknuo i razvio kreativni način razmišljanja.

Uz klasični tečaj slikanja i crtanja, održavat će se i razne kreativne radionice za najmlađe.

Početni stupanj traje tri mjeseca i obrađuju se crtanje i osnove slikanja, a sa svakim se polaznikom individualno radi. Nakon tri mjeseca, polaznici će dobiti plakete i organizirat će se završna izložba.

Drugi stupanj traje tri mjeseca i obuhvaća osnove slikarstva.

Megi Kunštek rođena je 31. svibnja 1988. godine u Mostaru. Završila je Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru 2007. godine, potom je diplomirala na Odsjeku likovnih umjetnosti Nastavničkog fakulteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u klasi izvanrednog profesora Mirsada Begovića.

Magistrirala je 2016. godine pod vodstvom mentora prof. Salke Peze. Aktivno se bavi slikarstvom još od srednje škole.

Godine 2011. osvojila je 1. nagradu FMON-a. Sudjelovala je na brojnim likovnim kolonijama i projektima. Članica je udruženja ULUBiH i DHLU u FBiH, priopćeno je.