back to top
11.8 C
Čapljina
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Jović: Brendiranjem približiti naše proizvode svijetu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Donko Jović otvorio je u petak u Stocu dvanaesto izdanje sajamske manifestacije Hercegovački plodovi Mediterana.

“Ne tako davno s ove govornice predvidio sam kako će ova manifestacija prerasti u međunarodnu i to se uistinu i dogodilo, a uvjeren sam u to kako će broj zemalja sudionika iz godine u godinu rasti”, kazao je tom prigodom Jović.

Ono što se u zadnje vrijeme potencira, dodao je ministar, je potreba brendiranja i zaštite autohtono-domaćih proizvoda. “Na taj način svijetu ćemo još više približiti bogatstvo proizvoda i plodove rada naših vrijednih ljudi. S tim u vezi, na zadnjoj sjednici Vlade usvojili smo Odluku o izradi Strategije ruralnoga razvitka za HNŽ koja će povezati poljoprivredu i turizam kroz brendiranje i zaštitu domaćih proizvoda”, kazao je Jović, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković kazao je kako su kroz 12 godina Hercegovački plodovi Mediterana izrasli u ozbiljnu i respektabilnu manifestaciju. “Ovo je manifestacija kulturnog, poljoprivrednog i turističkog karaktera koju mi ne bi mogli organizirati da nemamo jaku potporu svih institucija Vlade HNŽ-a, Federacije BiH i Vijeća ministara”, istaknuo je Bošković.

Ovogodišnji Sajam okupio je više od 120 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a u fokusu su mediteranske kulture, i to šipak, smokva, maslina, med i ljekovito bilje. U sklopu Sajma bit će održana i konferencija o ulozi mediteranskih kultura u razvitku turizma Hercegovine.

Bljesak.info

Najave i promocije

Related news