Naslovnica Sport Džidić: Složili smo dobru ekipu, ali najbolje će pokazati utakmice

Džidić: Složili smo dobru ekipu, ali najbolje će pokazati utakmice

Kao povratnik u elitni rang bh. košarke, Čapljina na čelu s trenerom Borisom Džidićem ove sezone želi prvenstveno izboriti ostanak u društvu najboljih.

Klub je u tu svrhu angažirao nekoliko pojačanja i sastavio momčad po mogućnostima svog proračuna, međutim nije sve proteklo potpuno po planovima.

– Jedini problem nam je bio visoki igrač, Amerikanac Kyle Meyer, koji se nikako nije mogao tu uklopiti i s njim smo raskinuli ugovor, kaže trener Boris Džidić.

Ipak u klubu su odmah reagirali u nastojanju da nadomjeste ovaj manjak u rosteru.

– Imamo jednog momka koji je tu i nadamo se da će ostati. Još nije definitivno sigurno ali očekujemo da bi to pitanje i papirologiju trebali uskoro riješiti, pojasnio je.

S druge strane ostatak momčadi je sasvim po očekivanjima struke.

– Zadovoljan sam kako su momci radili, svi su bili motivirani i dobro podnijeli sve napore. Srećom nije bilo većih ozljeda, manjih jeste, ali ništa strašno. Svjesno smo igrali s jačim ekipama u pripremama po cijenu da gubimo, ali da vidimo kako tko može odgovoriti na zadatke. S te strane je bilo dosta dobrih situacija, pogotovo protiv ABA 2 ligaša, ističe Džidić.

– Naravno ima stvari koje treba još uigrati jer je to nova ekipa. Najvećim dijelom smo to ipak složili, ali najbolje će se sve vidjeti kroz uvodna natjecateljska kola, dodao je.

A u 1. kolu Čapljinci će gostovati u Kaknju (nedjelja, 18 sati).

– Dosta dobro ponaosob poznajem njihove igrače, međutim i oni su dosta mijenjali roster i pomlađivali. Ali Kakanj je Kakanj i oni na svom terenu igraju dosta agresivno, s puno samopouzdanja. Imaju izvanrednu publiku, jednu od najboljih u BiH, koja im je “vjetar u leđa”. Moramo se tome prilagoditi ukoliko želimo odigrati dobru utakmicu, zaključio je Boris Džidić.

Čapljina poslije Kaknja dočekuje Mladost, u trećem kolu putuju u Donji Vakuf Promu, zatim im dolazi Vogošća pa idu Leotaru u Trebinje. Er.B.

Pojačanja Čapljine

Pojačanja Čapljine za novu košarkašku sezonu su Amerikanac Preston Bungei (24), kojem je prvo europsko iskustvo Zadar, zatim Milan Lužaić (23), bek iz Zrinjskog, Omar Pajić (Zrinjski, krilo), Ivica Širić (24), bek iz mostarskog Studenta, playmaker Branimir Berbakov (24) iz Novog Pazara, te Matija Milin (23, krilo) koji dolazi iz američke sveučilišne košarke.

dnevni-list.ba, Ersan Bijedić