Naslovnica Gospodarstvo FOTO: Traži se 105 radnika različitih struka u Čapljini

FOTO: Traži se 105 radnika različitih struka u Čapljini

Na zanimljiv način – obavijesti na oglasnoj ploči kod zgrade Pošte u Čapljini, kineske tvrtke „China State Construction Engeering Company” i „Synohydro Power China” koje su na međunarodnom natječaju dobile posao izgradnje poddionice autoceste na koridoru 5 c, Zvirovići – Počitelj, traže radnike.

Oglašeno je ukupno 105 radnih mjesta širokog stručnog dijapazona, tako primjerice, traže se dva inženjera gradilišta i dva asistenta, zatim inženjeri za ispitivanje kvalitete, elektro inženjer, pa inženjer dizajna, laboratorijski inženjer i laboratorijski tehničari, inženjeri za predračun radova, instruktori kvalitete, čuvari skladišta, pomoćni kuhari, pravni savjetnici, četiri vozača, tri spremačice.

Oglašena su radna mjesta za 12 operatera na kamionu, deset operatera na stroju za bušenje, četiri majstora za popravke, po dva operatera na bageru, utovarivaču, buldožeru, valjku, kamionu s kranom i slično. Uglavnom, potrebno je popuniti 105 radnih mjesta.

Zainteresirani Čapljinci i drugi podrobnije informacije oko eventualnog zaposlenja, mogu dobiti u vojarni, odnosno naftnim terminalima u Dretelju, gdje se nalazi privremeno sjedište kineskih tvrtki. Umjesto zaključka moglo bi se reći – pragmatičan, originalan i jeftin način potrage za „ljudskim resursima“.

D. Musa