Naslovnica Vijesti FOTO, VIDEO: Članovi Taekwondo kluba Čapljina boravili u Dječjem vrtiću Čapljina

FOTO, VIDEO: Članovi Taekwondo kluba Čapljina boravili u Dječjem vrtiću Čapljina

Članovi Taekwondo kluba Čapljina u suradnji s Dječjim vrtićem Čapljina danas su održali zanimljive vježbe i predavanja za djecu predškolskog uzrasta i za njihove roditelje u dvorištu vrtića.

Veliki broj okupljenih danas je moglo saznati što to sve ovaj klub radi kroz projekt “Jedan više na treningu – jedan manje na ulici”.

Budući da je igra najautonomnija čovjekova aktivnost i najizrazitiji oblik dječje aktivnosti i budući da dijete kroz igru ima priliku i pokazuje sve što zna, najčešće i sve što može, tjelesno vježbanje treba provoditi kroz tu igru koja će sadržavati sva navedena motorička gibanja.

Suvremeno društvo uz pozitivne karakteriziraju i razni negativni utjecaji. Sve je manje kretanja, a sve više vremena „guta“ televizija i druge nemišićne aktivnosti, a i neprimjerena prehrana uzima sve više maha. Posljedice su velike, stoga, u takvoj situaciji tjelesno vježbanje predstavlja za djecu predškolske dobi nasušnu potrebu.

Tjelesna aktivnost predstavlja jedan od temeljnih uvjeta za normalan rast i razvoj djece i doprinosi razvoju antropoloških obilježja, te očuvanju i unapređivanju njihova zdravlja.

Đaka city