back to top
15.1 C
Čapljina
Utorak, 16 travnja, 2024

FOTO: Upriličen koncert na violi i klaviru u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini okupljena publika uživala je u zvucima viole i klavira.

Aida Deljkić izvodila je skladbe na violi a Miron Konjević na klaviru. Osim solo nastupa na violi čuli smo i kako zvuče skladbe velikih svjetskih glazbenika na violi i klaviru istovremeno.

Na početku koncerta fra Mile Vlašić, voditelj Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina je pozdravio okupljene i večerašnje glazbenike te dodao: „Ovih dana kada slavimo blagdan Svih svetih i Dušni dan, kada imamo posebne osjećaje, mi ćemo ovdje pored tih duhovnih događanja imati i kulturni koncert. Ovdje smo u crkvi imali različitih koncerata ali ovo je prvi put kombinacija ove vrste, viole i klavira. S radošću očekujemo nastup Aide Deljkić i Mirona Konjevića. Uživajte!“

Aida je otvorila večer izvedbom skladbe J. S. Bach – Solo suita za violu br. 3, C dur. Nakon toga uslijedio je zajednički nastup Aide i Mirona u kojem su izveli skladbe C. Schaffrath – Sonata za violu i klavir C dur, D. Milhadun – Sonata za violu i klavir br. 1 op. 240 (1944), A. Glazunov – Elegija za violu i klavir op. 44 G mol te E. Cossetto – Pastorala za violu i klavir.

Đaka city

 

Najave i promocije

Related news