Naslovnica Gospodarstvo Dr. Marneli Palameti uručeno priznanje za najboljeg liječnika u HNŽ-u

Dr. Marneli Palameti uručeno priznanje za najboljeg liječnika u HNŽ-u

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dodijelio je u utorak dr. med. spec. obiteljske medicine Marneli Palameti priznanje za najboljeg liječnika obiteljske medicine, a njezinom timu priznanje za najbolji tim obiteljske medicine za 2018./2019. u HNŽ-u.

-Planom rada Zavoda za 2019. godinu, a u sklopu cilja povećanja pokrivenosti verificiranim timovima obiteljske medicine, po prvi put planirana je aktivnost izbora najboljeg liječnika obiteljske medicine u HNŽ-u, odnosno najboljeg tima obiteljske medicine (TOM) u ovoj županiji – istaknuo je direktor županijskog ZZO-a Rade Bošnjak koji je i dodijelio ove odgovorne titule.

Kako je naveo, strateško opredjeljenje i jedna od temeljnih zadaća Zavoda je jačanje primarne zdravstvene zaštite (PZZ), s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine.

-U tom su smislu već nekoliko godina financijskom planom Zavoda planirana nagradna sredstva za jačanje primarne zdravstvene zaštite, odnosno obiteljske medicine. Tako je za prošlu godinu izdvojeno 700.000 maraka, a ove godine 1.400.000 maraka, dok se za iduću nadamo da će biti još prostora povećanju tih sredstava – dodao je Bošnjak.

Dr. Palameta, kojoj je dodijeljena titula najboljeg liječnika, zahvalila je na dodijeljenom priznanju u svoje ime i uime tima.

-Drago mi je da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebice obiteljske medicine i vjerujem da je ovo priznanje za sve naše obiteljske liječnike koji su svakodnevno zalažu za svoje pacijente – rekla je dr. Palameta.

Po riječima ravnatelja Doma zdravlja Marija Kordića, ovo je očekivana nagrada jer u zadnje tri godine predano uz pomoć Zavoda, rade na projektu podizanju kvalitete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

-Dom zdravlja ima 38 timova na 18 lokacija i svi jednako i dobro rade, a tim dr. Marnele je jedan kotačić koji pokreće cijeli primarni sustav u našem gradu jer se bavimo zdravljem 58 tisuća osiguranika – kazao je dr. Kordić i dodao da će se truditi opravdati ovo priznanje.

Ravnatelju mostarskog Doma zdravlja dodijeljena je novčana nagrada u iznosu od 2.000 maraka koju će Dom zdravlja moći utrošiti isključivo u svrhu edukacije TOM-a na čijem čelu je najbolji liječnik.

Dva su kriterija po kojima je izvršen izbor najboljeg liječnika, i to ostvareni rezultati rada sukladno QI (pokazatelji kvalitete) i KPI (ključni pokazatelji izvedbe), te anonimno anketiranje osiguranika.