Naslovnica Crna Kronika Ubojstvu profesora iz Stoca kumovao je alkohol

Ubojstvu profesora iz Stoca kumovao je alkohol

Vijest o tome kako je stolački profesor Dane Puljić preminuo od posljedica povreda koje je zadobio u tučnjavi u Stocu šokirala je još jednom Hercegovinu. Incident se dogodio prije 20 dana i tada nitko nije slutio kako će priča imati tragičan završetak.

Kako je za Pogled.ba rekao glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Martić, cijeli događaj je tada zaveden kao narušavanje javnog reda i mira, a sada je na Tužiteljstvu da odluči kako će dalje voditi slučaj.

-Mi imamo zabilježen događaj, u njemu je bilo više sudionika i sada je na nadležnom tužitelju da odluči što će se dalje događati. S obzirom da je tučnjava na početku okarakterizirana kao narušavanje javnog reda i mira, nitko od sudionika se trenutno ne nalazi u pritvoru. O svim daljnjim postupcima će odlučivati nadležna pravosudna tijela – rekao je Marić za Pogled.ba

Kako neslužbeno doznajemo, tučnjavi u kojoj je kobne ozljede zadobio Dane Puljić uvelike je kumovao alkohol. Radilo se o sukobu nekoliko osoba koje su bile u istom ugostiteljskom objektu, a naši izvori nam potvrđuju kako se ne može govoriti o sukobu na nacionalnoj osnovi.

– S obzirom da je Stolac u pitanju, onda se povlači i pitanje je li sukob eksalirao na nacionalnoj osnovi. Sa sigurnošću se može reći kako to nije bio razlog zbog kojeg je došlo do tučnjave, a na kraju i smrti jedne osobe koja je sudjelovala u tučnjavi – rekli su sugovornici za Pogled.ba.

Više detalja oko slučaja bi trebalo biti poznato sutra kada bi nadležni tužitelj trebao donijeti odluku o tome idu li sudionici tučnjave u pritvor i tko je na kraju glavni osumnjičeni za ubojstvo stolačkog profesora.