Naslovnica Gospodarstvo SKB Mostar dobiva suvremenu opremu za dijagnostiku epilepsije

SKB Mostar dobiva suvremenu opremu za dijagnostiku epilepsije

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić uručit će u ponedjeljak, 4. studenoga, u 12 sati Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar suvremenu opremu za dijagnostiku epilepsije i Parkinsonove bolesti.

Suvremeni EEG uređaj s pripadajućom opremom za uspostavu video EEG monitoringa bit će uručen Klinici za neurologiju, kao i Odjelu za neuropedijatriju SKB-a Mostar.

Zahvaljujući ovoj suvremenoj opremi unaprijedit će se dijagnostika i tretman pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti, ali i izravno umrežavanje sa referentnim centrom u Zagrebu zbog čega pacijenti iz Federacije BiH više neće morati ići u susjedne zemlje nego će ovu uslugu moći dobiti u Federaciji BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Navedena oprema nabavljena je u okviru NeurNet projekta “Mreža za zbrinjavanje bolesnika sa farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti”.

Radi se o prekograničnom projektu sufinanciranom od strane Europske komisije u okviru “Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina– Crna Gora”, navodi se u priopćenju.

Jabuka.tv