back to top
6.8 C
Čapljina
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Pobjedom u Bihaću, Čapljina uzletjela do treće pozicije

Samo tri pripremne utakmice i „tanak“ ulaz u sezonu bod u prva dva, odnosno četiri u prva četiri kola, nisu ulijevali optimizam ne pristašama Čapljine. Prekretnica je bio čapljinski derbi protiv GOŠK-a, kojeg je momčad iz Bjelava dobila s 2:1. Nakon toga forma je krenula uzlaznom putanjom, a s njom počeli su stizali i bodovi. Uglavnom, nakon 13-og kola i pobjede protiv Jedinstva u Bihaću, Čapljina je treća s 23 boda, bod iza drugoplasiranog Goražda, i realnim izgledima da polusezonu završi u „visokom“ društvu. Vrijedi istaknuti još jedan podatak, Čapljina ima najčvršću obranu u Prvoj federalnoj ligi, u 13 utakmica mreža Filipa Vasilja tresla se samo osam puta, tri puta manje nego vodećeg Olimpika!

Pažnje vrijedan je i podatak da su Čapljinci u Bihaću osvojili tri boda s igračem manje, odigrali su čak osamdeset minuta bez zbog dva žuta kartona u ranoj fazi utakmice pri vodstvu od 1:0, isključenog Stefana Savića. Osvrćući se na tu utakmicu Dragan Radović, trener Čapljine kaže:

„Odigrali smo jednu zaista dobru utakmicu. Opet nismo bili kompletni, nedostajali su Đurić i Bulić, rano smo ostali s igračem manje, ali to nas nije obeshrabrilo. Od početka smo zaigrali napadački, rano došli u vodstvo, a igrali smo tako dobro da se nije osjetilo da imamo igrača manje. Utakmicu je dobila homogenost ekipe, slabog mjesta nije bilo“, naglašava raspoloženi Radović, te na upit kako ocjenjuje protekli dio sezone nastavlja:

„Rad, red i mladost željna dokazivanja, to je bio naš put. Imamo mladu ekipu, najstariji igrač je 1992. godište, s kojom treba puno raditi. Momci su nadareni, a naš jedini problem je skučeni roster 14 – 15 igrača. Kad se neko ozlijedi ili izostane zbog kartona u neprilici smo, pa smo tako za utakmicu protiv Goražda morali iz juniora povući Buntića, dečka koji je 2004. Godište. Da imamo širi fond igrača mislim da smo mogli imati koji bod više. Međutim, i postignutim sam zadovoljan“.

Kad je Prva federalna liga u pitanju trener Radović, posebice ističe njezinu izjednačenost:

„Nije lako igrati, dosta je izjednačenih ekipa, Olimpik se izdvaja, onda dođe sedam, osam ekipa koje su podjednake kvalitete. Mislim da će se ekipe koje trenutačno imaju ispod 20 bodova boriti za opstanak, a ostali će se boriti za mjesta u gornjem dijelu ljestvice. Teško je govoriti o našim izgledima do kraja, još jednom ponavljam naše glavno oružje su homogenost i kompaktnost, kad napadamo svi napadamo, kad se branimo svi se branimo. Igramo odgovorno, zato smo i primili najmanje pogodaka“.

Uglavnom, u Bjelavama je trenutačno bonaca u subotu dolazi Zvijezda, a nova pobjeda „đakama“ bi dodatno podigla samopouzdanje.

D. Musa

Najave i promocije

Related news