back to top
3.1 C
Čapljina
Četvrtak, 18 travnja, 2024

FOTO: Čapljinska Mladež HDZ-a BiH uputila podršku predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

U prostorijama HDZ-a BiH u Čapljini sinoć je održana treća redovita sjednica Mladeži Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina.

Raspravljalo se o aktualnim aktivnostima Mladeži kao i planovi za nadolazeće razdoblje. Na dnevnom redu bile su i aktivnosti oko priprema za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, gdje je istaknut jasan stav potpore HDZ-a BiH kandidatkinji HDZ Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović.

Govoreći o aktivnostima i pripremi za predsjedničke izbore Mladež Gradskog  odbora HDZ BiH Čapljina uputila je i svoju podršku kandidatkinji HDZ-a i aktualnoj predsjednici Republike Hrvatske. Također, Mladež je uključena u  provedbu svih aktivnosti vezanih za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj, koji će se održati 22. prosinca 2019. godine.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Mladeži HDZ BIH Mario Mikulić koji se također osvrnuo na predizborne aktivnosti i pozvao sve državljane Republike Hrvatske da iziđu na izbore i daju svoju podršku predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

„Cijeneći iznimno dobru suradnju HDZ-a BIH sa sestrinskom strankom HDZ-a RH, ali i suradnju dvije sestrinske Mladeži koja je ogleda u konstantnim zajedničkim političkim djelovanjima, Mladež HDZ-a BiH snažno podržava aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske i kandidatkinju HDZ-a na putu ka osvajanja još jednog mandata. Vjerujem kako svi prepoznajemo aktivno zalaganje predsjednice Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića za prava Hrvata u BiH te ćemo u skladu s tim podržati nastavak takve politike i kroz naredno razdbolje.“, istaknuo je predsjednik Mikulić.

Svi državljani Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, s pravom očekuju da se Republika Hrvatska i njezina predsjednica zalažu za legitimna prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, ali i za stvaranje novog, pozitivnijeg ozračja unutar međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini kao i njenim konstitutivnim narodima.

Na kraju sjednice Mladež HDZ BIH potvrdila je nastavak pozitivnih djelovanja i na području grada Čapljine koji se ogleda kroz održavanje tradicionalnih Božićnih aktivnosti i ove godine. Na Badnji dan sudjelovati će u besplatnom dijeljenu ribe i kuhanog vina za žitelje Čapljine, a Mladež HDZ BiH će imati i još humanitarnih aktivnosti u sklopu Malog Božićnog Sajma.

hdzbih-capljina.org

Najave i promocije

Related news