Naslovnica Sport Luka Menalo: Hoću da budem dio reprezentacije Bosne i Hercegovine

Luka Menalo: Hoću da budem dio reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bosanskohercegovački ofenzivac Luka Menalo govorio je za slovenske medije o novom izborniku Bosne i Hercegovine Dušanu Bajeviću.

– Došao je novi izbornik Dušan Bajević koji je naslijedio Roberta Prosinečkog, a moj cilj je da budem ponovo u reprezentaciji. Tko to ne bi želio? Hoću da budem dio reprezentacije koju očekuju susreti baraža za odlazak na Euro i nadam se da će Zmajevi ispuniti taj cilj, rekao je 23-godišnji ofenzivac koji je u Olimpiji na posudbi iz Dinama.

Luka je rođen u Splitu, ali je odrastao u Čapljini, te je ove sezone pokazao da se na njega može najbolje računati, ali priliku u Dinamu još nije dobio.

– Tako je bilo u to vrijeme. Dinamo je imao fantastične rezultate, nizali su pobjedu za pobjedom tako da im nisu bile potrebne promjene. Neki igrači su dobili priliku prije mene tako da sam otišao u Olimpiju na posudbu, dodao je Menalo koji smatra da će Maribor biti oslabljen zbog odlaska Dine Hotića u Cercle Brugge.

– Da li su dobre ili loše vijesti za Olimpiju, vidjet ćemo, ali Dino je najbolji igrač u Sloveniji prethodnih godina. Maribor ima kvalitetne igrače koji ga mogu nadomjestiti, ali uvjeren sam da ga neće moći nadomjestiti u potpunosti jer je Dino igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu.

Zanimljivo, njih dvojica su bili zajedno u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te su često pričali o najvećem derbiju u Sloveniji.

sport1.oslobodjenje.ba