back to top
6.8 C
Čapljina
Četvrtak, 18 travnja, 2024

FOTO: Izložba akademske kiparice Anese Kadić u Ljubuškom u cijelosti poklonjena lokalnim vrtićima

U prostoru AT “Kerametal” u Ljubuškom, tri godine, odnosno od 2017. do 2020. godine bila je postavljena izložba akademske kiparice Anese Kadić pod nazivom “Djeca u igri”.

Prvobitna zamisao i sam koncept izložbe je uređenje interijera već spomenutog objekta. Ideja za skulpture djece u igri potiče od svakodnevnog boravka s njima kao i istraživanjem njihove mašte, slobode izražavanja, igre i kreativnosti.

Predstavljeno je šest skulptura djece u igri, velikih formata. Na mjestu gdje se događaju mnogobrojne kulturne manifestacije kao sto su večeri poezije, večer baleta i razne priredbe, mnogi posjetioci su mogli vidjeti izložbu “Djeca u igri” koja je bila postavljena tri godine.
Nakon toga izložba je u cijelosti poklonjena lokalnim vrtićima, što je i bila želja akademske kiparice Anese Kadić. Skulpture djece u igri tek tada su dobile pravi smisao i značenje jer će potaknuti još više djece na kreativno stvaralaštvo i slobodu izražavanja.

Ova mlada akademska kiparica rođena je 1990. godine a kiparstvo je diplomirala i magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Također dobitnica je nagrade „Alija Kučukalić“ za najbolju studenticu u školskoj 2011./12. godini a iza sebe ima niz samostalnih izložbi.

Đaka city

 

Najave i promocije

Related news