Naslovnica Koronavirus Premier kladionica donirala bolnicama i zdravstvenim ustanovama u BiH 250.000,00 KM te...

Premier kladionica donirala bolnicama i zdravstvenim ustanovama u BiH 250.000,00 KM te najavila da neće otpuštati djelatnike

GRUPACIJA PREMIER SPORTSKA KLADIONICA (društva PREMIER WORLD SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Istočno Novo Sarajevo) donijela je dana 25.03.2020. godine Odluku o donaciji novčanih sredstava bolnicama i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini u svrhu pomoći u borbi protiv širenja virusa COVID-19, u iznosu od 250.000,00 KM, za nabavku medicinske opreme.

Sredstva su raspodijeljena sljedećim bolnicama:

Univerzitetska klinička bolnica u Sarajevo (KCUS) također je kontaktirana s ciljem uplate donacije, međutim iz Kabineta generalne direktorice Prof. dr. Sebije Izetbegović, kroz dva dana (25.03., 26.03.) nam nisu dostavili podatke potrebne za uplatu donacije. Ovim putem pozivamo KCUS na dostavu podataka (e-mail s pismom namjere su zaprimili) kako bismo mogli provesti uplatu.

Bosna i Hercegovina se, kao i gotovo čitav svijet, nalazi u teškoj situaciji. Nevidljivi i neočekivani neprijatelj prijeti urušavanju čitavih sustava. Na ispitu smo svi: obični ljudi koji moraju pokazati disciplinu, kao i vlasti koje moraju donositi teške odluke. Moramo biti svjesni da naša sudbina ovisi najviše o nedovoljno plaćenim i nedovoljno opremljenim medicinskim djelatnicima. Stoga se svi zajedno moramo ujediniti da pomognemo tim ljudima da pomognu svima nama.

Kao društveno odgovorna grupacija koja već 20 godina posluje u Bosni i Hercegovini te kontinuirano sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže rad humanitarnih udruga te sportskih i kulturno-umjetničkih kolektiva, smatramo da je poseban vid odgovornosti na firmama koje uspješno posluju u našoj zemlji te da iste u vrijeme ove nepogode moraju pokazati solidarnost i izdvajanjem financijskih sredstava dati doprinos zajedničkom cilju.

Iako je i Premier kladionica trenutačno suočena s obustavom rada na 630 uplatno-isplatnih mjesta, iako ni sami ne znamo hoćemo li uspjeti preživjeti ovu situaciju, odlučili smo koliko god je to moguće ustrajati u ovoj borbi, isplaćivati plaće našim radnicima, podnositi milijunske gubitke te uz sve to donacijom od 250.000,00 KM bolnicama u Bosni i Hercegovini pomoći u borbi protiv ovog virusa. A ukoliko ova borba potraje više od tri-četiri mjeseca, Premier kladionica će se ponovno uključiti i u skladu sa svojim mogućnostima opet pomoći.

Ovim putem pozivamo i sve druge gospodarske subjekte kojih nemali broj uspješno posluje u našoj zemlji da na isti ovakav način, a svatko u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ljudima koji svakodnevno riskiraju svoje da bi spasili naše živote. Naš zdravstveni sustav nije dovoljno jak da sam iznese teški teret ove borbe. Pomoć je nužnost i dužnost svih nas!

Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj poziv slijediti i druge firme iz Bosne i Hercegovine te kako ćemo svi zajedno našim liječnicima i medicinskom osoblju omogućiti nužnu zaštitnu opremu i sredstva da se bore za sve nas.

Vođeni sloganom koji Premier sportsku kladionicu krasi već 20 godina i vjerujući u njihovo znanje, volju i požrtvovnost u ovim trenutcima, svim liječnicima i medicinskom osoblju zaposlenom u zdravstvenim ustanovama diljem Bosne i Hercegovine, poručujemo “kladimo se da ste najbolji”.

O otpuštanju djelatnika, vlasnik Premier sportske kladionice Reno Korać se jučer javnosti obratio putem Facebooka sljedećim priopćenjem:

Poštovane kolegice i kolege,

dugo već razmišljamo što napisati i na koji se način obratiti, pažljivo važući riječi, jer veliki neprijatelj u vremenima krize je dezinformacija ili pogrešno protumačena informacija.

Sve nas, i ne samo nas nego i cijelu zemlju, iznenadila je i zatekla ova velika kriza, koja je došla kao ”šlag na tortu”, nakon višegodišnjih iscrpljujućih borbi protiv stranih i domaćih interesnih skupina, najprije u Federaciji BiH, a onda i u Republici Srpskoj.

Teško je prihvatiti činjenicu da, nakon što smo ”preživjeli” Federaciju BiH, pa ”teško ranjeni” u Republici Srpskoj, onda se još niotkuda pojavi nekakav virus, paralizira cijeli svijet, cijelu Bosnu i Hercegovinu i stavi ključ u bravu cijeloj ekonomiji i gospodarstvu, pa tako i nama.

Bili bismo najsretniji kada bismo Vam mogli reći da će sve biti u redu i da će ekonomija BiH preživjeti ovo bez većih posljedica. Nažalost, nismo spremni reći nešto što možda nije istina.

Isto tako, nismo nikad bili i ne možemo sada postati pesimisti, jer uvijek smo se uzdali u naš kolektiv, u našu snagu i snagu vrijednog rada. Zato to ne želimo olako napustiti. Iako su ovih dana počele pristizati informacije kako poslodavci u BiH otpuštaju radnike, Premier kladionica nije među njima.

Iskreno, nismo sigurni koliko će sve ovo potrajati, koliko dugo će još virus paralizirati zemlju i za koliko vremena ćemo moći nastaviti s radom. No ono u što smo sigurni i što možemo obećati, je da će Premier kladionica dati sve od sebe da ako se mnoge firme i pogase, mi ćemo pokušati biti među zadnjima.

Dakle, kao i uvijek do sada, nećemo pasti bez borbe. Premier je dovoljno jak da dosta vremena može snositi ove enormne financijske gubitke, čekajući trenutak da ova nepogoda prestane. Dat ćemo sve od sebe da firma opstane što duže, da sva radna mjesta naših cijenjenih radnika prežive što duže.

Čekat ćemo koliko se god bude moglo čekati da naši heroji liječnici i medicinsko osoblje vrate život u normalan tijek. I nećemo samo čekati skrštenih ruku. Nego ćemo im i pomoći, i to jednom od najvećih novčanih donacija u Bosni i Hercegovini, gdje ćemo financijski pomoći borbu 25 bolnica u BiH, a za što ćete više detalja saznati sutra.

Neke stvari su izvan naših ruku i tu ne možemo ništa. Za ono što je u našim rukama, dat ćemo sve od sebe: financijski ćemo pomoći liječnike u borbi protiv virusa, trpit ćemo gubitke čekajući da se stanje poboljša i čekati koliko se bude moglo čekati.

Ako na kraju i budemo morali priznati poraz, znat ćemo da smo dali sve od sebe, i ljudski i financijski, da opstanemo i sačuvamo radna mjesta.

Kao vlasnik firme, ali prije svega kao čovjek, doista vjerujem da do toga neće doći, da će se rješenje pojaviti i da ćemo se još dugo skupa radovati poslovnim uspjesima – stoji u objavi koju potpisuje Reno Korać, vlasnik Premier kladionice.”

Premier sportska kladionica