back to top
7.9 C
Čapljina
Petak, 19 travnja, 2024

GNK Dinamo raskinuo ugovor s članovima stručnog stožera među kojima je i Nino Bule

U GNK Dinamo je nastao kaos nakon što su igrači i treneri prve momčadi odbili prijedlog o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa. Zagrebački klub zbog toga se odlučio riješiti cijelog Bjeličinog stožera.

Hrvatski prvak se oglasio kratkim priopćenjem u kojem je naveo da Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović nisu više članovi kluba.

Na rezanje plaće u Dinamu pristali su svi zaposlenici koji zarađuju više od 7500 kuna te igrači i treneri u B momčadi, a od igrača i trenera prve momčadi zatraženo je da se trajno odreknu trećine primanja u periodu do 30. rujna. Režu se i plaće u vodstvu kluba za 60 posto na razini cijele Uprave.

Nenad Bjelica, prema neslužbenim informacijama, zarađuje milijun i pol eura godišnje neto, a najskuplji igrači oko 800 tisuća eura.

Hoće li otići i Bjelica? S Pomsom i Mayerom surađuje cijelu karijeru

U Maksimiru će sljedećih dana biti burno i čekat će se Bjeličin potez s obzirom na to da je on birao trenere s kojima će surađivati i da su Rene Poms i Martin Mayer ljudi s kojima radi od početka trenerske karijere. Poms je čak vodio utakmice Dinama kada je Bjelica bio suspendiran.

Nedavno je nakon rušenja Hajduka Bjelica rekao da se vidi u Dinamu i sljedeće godine, ali je samo nekoliko dana kasnije za talijanske medije kazao da ne zna koliko će još ostati na Maksimiru te kako zna da ga prate neki klubovi.

“U Dinamu imam priliku raditi, u tri sezone smo osvojili tri naslova prvaka, no profesionalac sam i želim rasti. Osvajanje prvenstva u Dinamu je normalno, sada želimo rasti u Europi. Znam da sam zanimljiv nekim klubovima.”

Ugovor s Dinamom ima do kraja sljedeće sezone. Doznajemo da je Bjelica o temi smanjenja plaća sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem razgovarao telefonski nakon čega je dobio zabranu koja ga je šokirala – ne smije o toj temi pričati s medijima.

index.hr

Najave i promocije

Related news