Naslovnica Vijesti Samoizolacija se ukida i onima kojima je izdana prije ukidanja

Samoizolacija se ukida i onima kojima je izdana prije ukidanja

S ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa danas je održana 10. hitna izvanredna elektronska sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ) na kojoj su donijete dvije nove naredbe.

Prvom naredbom Federalnoj upravi za inspekcijske poslove naređeno je da utvrdi proceduru stavljanja van snage rješenja federalnih sanitarnih inspektora o stavljanju pod zdravstveni nadzor i zabrani kretanja u trajanju od 14 dana za lica koja su u BiH ušla na jednom od graničnih prelaza na području Federacije BiH prije stavljanja van snage naredbi po kojima su ove mjere izrečene.

Federalni sanitarni inspektor, do ukidanja ovih mjera, bio je obavezan da svim osobama koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu izrekne rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

Na današnjoj sjednici stavljena je van snage i naredba o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog razdoblja za koji je ta mjera određena ili produžena. Sve donijete naredbe stupaju na snagu danom donošenja, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Hercegovina.info