Naslovnica Koronavirus Božinović: Nema naznake da bi se režim na granicama mogao promijeniti

Božinović: Nema naznake da bi se režim na granicama mogao promijeniti

Pogoršanje epidemiološke situacije s koronavirusom u Hrvatskoj je vratio i obraćanje nacionalnog stožera na kojem je postavljen novinarski upit:

“Ima li kakve najave promjena što se tiče režima na granici, jer smo protekli dana vidjeli dosta kritika, onaj tko ima Hrvatsku putovnicu ne može prenijeti virus a onaj tko nema da, kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Ima li ikakve naznake da bi se režim na granici mogao promijeniti?”.

Na postavljeno pitanje ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović je odgovorio:

“Nema nikakve naznake, barem sada se ne razmišlja u tom smjeru.

Činjenica je da nitko nije kazao da državljanin bilo koje zemlje pa i Republike Hrvatske ne može prenijeti virus, međutim mi imamo jednu kategoriju na razini Europe koja se tiče državljana Europske Unije, koja se tretira na jedan način, nažalost to je tako svuda u svijetu, to je standard.

Što se tiče hrvatskih državljana s dvojnim državljanstvom, bilo ono kanadsko, američko, belgijsko, bosansko-hercegovačko, oni se pred tijelima Republike Hrvatske tretiraju kao Hrvatski državljani.”.

Đaka city