back to top
14 C
Čapljina
Petak, 19 travnja, 2024

Od Počitelja do Trebinja – Predloženi put Jadransko-jonske ceste kroz BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se u prostorijama Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka u Banjoj Luci s direktorom Instituta Nebojšom Kneževićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka bila je izgradnja buduće Jadransko-jonske autoceste, a razmatrane su i predložene varijante multikriterijskih analiza, kao i put koji su predložile općine istočna Hercegovina , priopćilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Kako je naglasio ministar Mitrović, Ministarstvo će razmotriti ovaj zahtjev i na osnovu analiza predložiti daljnje korake kako bi se zadovoljili interesi svih stranaka, odnosno Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, ali i Republike Hrvatske i Crne Gore, s obzirom da je to trasa autoceste dio je mreže koridora SEETO.

Jadransko-jonska autocesta kroz Bosnu i Hercegovinu započinje u Počitelju i završava u Aranđelovu kod Trebinja na granici s Crnom Gorom.

Planska i projektna dokumentacija autoceste predviđa da njegova dužina kroz Federaciju BiH i Republiku Srpsku bude oko 110 kilometara.

Jadransko-jonska autocesta dio je istoimenog koridora, dugog oko 1,110 kilometara, koji prolazi kroz sedam zemalja – Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i završava u luci Igoumenitsa u Grčkoj.

Najave i promocije

Related news