Naslovnica Sport FOTO: HKK Čapljina: U obzir dolazi samo pobjeda nad KK Bratunac

FOTO: HKK Čapljina: U obzir dolazi samo pobjeda nad KK Bratunac

Pred HKK Čapljina je susret s KK Bratunac koji nakon dva poraza na startu prvenstva predstavlja veliki značaj za ekipu kako rezultatski tako i motivacijski.

KK Bratunac je čvrsta ekipa ali u obzir dolazi samo pobjeda

Na današnjoj press konferenciji za mediji sportski direktor HKK Čapljina Mario Jerkić o nadolazećoj utakmici je rekao:

“U ponedjeljak nam dolazi, po godinama najiskusnija ekipa a to je KK Bratunac. Riječ je o jakoj, stabilnoj, čvrstoj ekipi ali mi smatramo da na svome terenu trebamo ostvariti pozitivan rezultat jer smo se kroz prijateljske utakmice pokazali kao ugodno iznenađenje za ovu ligu. Pored toga svjesni smo da prijateljske utakmice i natjecateljske utakmice u prvenstvu nisu u istom rangu stoga pozivam ekipu da se maksimalno angažiraju u ovoj utakmici protiv KK Bratunac gdje u obzir dolazi samo pobjeda.

Smatram da vrijedimo, smatram da smo bolja ekipa i nadam se da ćemo izaći kao pobjednici.”

Vjerujem da možemo do pobjede a zatim i do serije dobrih rezultata

Trener Boris Džidić je dodao kako i on i igrači razmišljaju isto kao i uprava kluba i da je pred njima imperativ pobjede.

“Svjesni smo da nas je kiks u zadnjem kolu uveo u jednu negativnu atmosferu na početku sezone što nismo željeli. Dobra je stvar što je početak sezone i još stignemo sve popraviti a sličnu situaciju imali smo i prošle sezone između četvrtog i devetog kola kada su nam nedostajali neki igrači poput Lužaića i Prestona pa smo se izvukli i drugi dio sezone odigrali dobro.

Uvjeren sam da i sada možemo to ponoviti i ući u pobjede. Pred nama je utakmica koja nam puno znači, na momcima vidim da su motivirani da u toj utakmicu pobijedimo ida poslije toga uđemo u seriju dobrih rezultata u što ja baš vjerujem.”

Što se tiče igračkog kadra u obje ekipe trener Džidić je dodao:

“KK Bratunac je najstarija i najiskusnija ekipa lige s prosjekom 26-27 godina. Imali su svojih problema s virozama i ozljedama koje imamo nažalost i mi. Prije svega nedostaje nam Jugović ali mislim da će igrati utakmicu u ponedjeljak. Imamo još jedan veliki problem, a riječ je o puknuću nosa Brajkovića ali mislim da će i on igrati utakmicu u ponedjeljak.

Uvidjeli smo svoje greške i vjerujem da ćemo ih smanjiti i pobijediti utakmicu jer nemamo više prava na grč ili tremu jednostavno trebamo izaći na teren i pokazati što znamo jer nam je ova utakmica veoma važna za samopouzdanje. Kroz idući tjedan će nam se i svi igrači u potpunosti oporaviti, pa uz pobjedu u ponedjeljak, možemo biti oni pravi kako smo to pokazali i kroz pripremne utakmice.”

Ima prostora za napredak u ofenzivnom dijelu

Dokapetan ekipe Vladimir Ivelja je rekao kako je za poraz od KK Bosna Royal došao zbog ‘stegnutosti’ ekipe ali i napominje da su prošle sezone imali i gorih situacija pa su se izvukli.

Ivelja je dodao da ekipa ima prostora za napredak pogotovo u ofenzivnom dijelu te je uvjeren da će u ponedjeljak pobijediti KK Bratunac na domaćem terenu.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, 19. listopada u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, naravno bez prisustva gledatelja.

Đaka city