Naslovnica Sport FOTO: Sudžum predvodio HKK Čapljina do pobjede nakon 32 dana ligaške stanke

FOTO: Sudžum predvodio HKK Čapljina do pobjede nakon 32 dana ligaške stanke

Nakon 32 dana stanke HKK Čapljina odigrao je svoju prvenstvenu utakmicu. Kako već znamo, razlog stanke bio je koronavirus.

U Gradskoj sportskoj dvorani Čapljina večeras je odigran zaostali susret protiv KK Čelik u kojem su domaći košarkaši slavili rezultatom 80:75.

U prvom poluvremenu igraj je bila uglavnom izjednačena s obje strane ali domaći košarkaši su uglavnom bili u prednosti. Prva četvrtina otišla je u korist domaćih košarkaša s pola koša razlike (17:16). Ujednačena igra se nastavlja i u drugoj četvrtini do trenutka kada HKK Čapljina radi seriju 12:0 (37:25) i tako dolazi do prednosti od 8 poena na kraju prvog poluvremena (39:31).

Nastavak susreta ponudio je opet izjednačen susret. Najefikasnija četvrtina, treća četvrtina, baš kao i prva četvrtina, pripala je HKK Čapljina s pola poena razlike (27:26).
U posljednju četvrtinu KK Čelik ulazi sa serijom 8:0 i dolaze na samo pola koša razlike (66:65) ali onda Sudžum svojim poenima prekida dugo razdoblje domaćih bez postignutog koša (68:67). U rezultatski izjednačenoj završnici, trideset sekundi prije kraja domaći ipak lome susret i upisuju pobjedu.

Zadnjih sedam minuta susreta domaći košarkaši su igrali bez podrške trenera Džidića koji je isključen zbog prigovora a njegovu ulogu preuzeo je Amar Krpo.

Kod HKK Čapljina najefikasniji su bili Gojko Sudžum s 29 poena, Josip Naletilić i Milan Lužaić s po 12 poena, Vladimir Ivelja s 10 poena te Jure Brajković s 8 poena.

Kod KK Čelik najefikasniji su bili Milivoje Božović s 25 poena, Haris Delalić s 20 poena, Haris Ćurevac s 14 poena, Ermin Dedić i Ranko Križanović s po 6 poena.

U narednom kolu, u subotu 28. studenog, HKK Čapljina gostuje u Trebinju kod KK Leotar.

Đaka city