Naslovnica Sport FOTO: Džidić: Možemo odgovoriti HKK Široki i nadamo se nastavku naše dobre...

FOTO: Džidić: Možemo odgovoriti HKK Široki i nadamo se nastavku naše dobre igre

Zgusnuti raspored s odigravanjem po dvije utakmice tjedno se nastavlja za košarkaše Čapljine. Naredni ispit je HKK Široki a tim povodom u prostorijama kluba održana je press konferencija na kojoj su nazočili trener HKK Čapljina Boris Džidić i igrač Aleksa Jugović.

O nedjeljnoj utakmici s HKK Široki Aleksa Jugović je rekao:

“Radi se o jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi koji dobro poznajemo. Igrali smo s njima tri puta u pripremnom periodu. Spremamo se za tu utakmicu i željno je iščekujemo nakon mjesec dana pauze zbog koronavirusa tako da nam ovaj period vezanih utakmica dobro dođe. Bez gledatelja je jako teško igrati ali sretni smo da se prvenstvo uopće i igra.”

“Poznajemo HKK Široki. Istina, za razliku od pripremnog perioda kada smo s HKK Široki odigrali kvalitetne tri utakmice, u njihovom rosteru se pojavio američki playmaker Davis, igrač koji ima jako bitnu ulogu u njihovoj momčadi a u našem timu se pojavio Lužaić.
Čeka nas jedna jako zanimljiva utakmica. Želimo pokazati da utakmica s KK Borac nije bila slučajna, da se možemo ravnopravno nositi na domaćem terenu protiv svih ABA 2 ligaških ekipa. Ovo nam je druga od tri utakmice s ABA 2 ligašima s kojima ćemo se susresti u samo sedam dana. Naporno jest ali mi smo sada ušli u taj ritam utakmica, od susreta s KK Čelik se dobro osjećamo.
Nije mala stvar pobijediti ABA 2 ligaše jer velika je razlika u budžetima a to isto vrijedi i za HKK Široki. Nismo na toj razini još, trudimo se da stignemo te klubove i rezultatski i košarkaški.”, rekao je trener Boris Džidić o svom sljedećem suparniku na parketu.

Trener Džidić je dodao da je mladi košarkaš Čapljine Aleksa Ekmečić u utakmici s KK Borac upisao svoje prve poene ove sezone i tako se upisao kao najmlađi strijelac ove godine. Džidić je dodao da u HKK Čapljina postoji jedna generacija mladih igrača koji će biti važni igrači u seniorskoj košarci za koju godinu što govori da se u klubu radi i na proizvodnji mladih igrača.

Džidić je zaključio da njegov tim može odgovoriti HKK Čapljina i da se igrački bude na razini kao na utakmici s KK Borac te uz fokus na neke ključne igrače Davis, Drežnjak, Zubac, Buljević mogu doći do pozitivnog rezultata.

HKK Čapljina je u dobrom ritmu, dobra je kemija u ekipi i domaći s pravom imaju visoka očekivanja pred susret s HKK Široki koji će se odigrati u nedjelju, 06. prosinca s početkom u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Čapljina.

Đaka city