14 C
Čapljina
Nedjelja, 18 travnja, 2021

SIP naredio ponovno brojanje, između ostalog i mobilni tim Čapljina

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 96. (žurnoj) sjednici održanoj 08.12.2020. godine, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, donijelo novu Naredbu (po zahtjevu ili po službenoj dužnosti) kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz pet osnovnih izbornih jedinica: Lukavac, Novo Sarajevo, Prijedor, Brčko Distrikt BiH i Kalesija, na nekim biračkim mjestima svi glasovi se broje a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti. U izbornoj jedinici Kalesija će se za načelnika općine brojati listići sa svih redovitih biračkih mjesta a za općinsko vijeće sa 18 redovitih biračkih mjesta.

Na osnovu izvješća iz Glavnog centra za brojanje Naredbom je po službenoj dužnosti naređeno brojanje glasačkih listića sa biračkog mjesta iz osnovne izborne jedinice Pale (FBiH) na kojem se glasovalo nepotvrđenim glasačkim listićima, zatim naređeno je brojanje glasačkih listića iz izborne jedinice Čapljina (COVID-19-posebni mobilni tim) te po jednog paketa glasačkih listića pristiglih putem pošte za izborne jedinice Milići i Teslić.

Ponovna brojanja će početi danas, 08.12.2020. godine u 17 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

Naredba će biti objavljena na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim sudionicima u izbornom procesu. Sukladno članku 5.31 Izbornoga zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi neovisnih kandidata i neovisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti nazočni u tijeku ponovnog brojanja.
Naredbu možete pogledati ovdje

Najave i promocije

Related news