back to top
3.1 C
Čapljina
Subota, 20 travnja, 2024

FOTO: Vijećnici GV Čapljina dali svečanu prisegu da će raditi u interesu naroda

Prva, Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Čapljina održana je u Gradskoj dvorani (zgrada MUP-a) u Čapljini.

Na ovoj prvoj sjednici vijećnici koji su izabrani na mandat od četiri godine dali su svečanu prisegu kojom se obvezuju da će raditi u interesu svojih birača, svoga naroda i u konačnosti u interesu javnog dobra.

Gradsko vijeće Čapljina čini 25 vijećnika, a nakon Lokalnih izbora održanih 15. studenog 2020. Godine zakonodavnu vlast grada Čapljine predvodit će predstavnici šest političkih opcija.

Koalicija HDZ BiH-HSS osvojila je najveće povjerenje birača s 15 mandata te samim time čini apsolutnu većinu u Vijeću. Mandatari koalicije HDZ BiH-HSS su: Prskalo Ante, Knežević Pero, Raguž Dragan, Marić Stanko, Đurašković Magdalena, Čuljak Nedjeljka, Brajković Miro, Goluža Maja, Antunović Damir, Ilić Mateja, Jovanović Miro, Nikše Kristina, Babić Mario, Andrić Janja i Jurica Mario.

Koalicija Čapljina u Srcu ČNS-HRS ima tri vijećnika, a to su Vasilj Mirko, Previšić Pero i Džalto Ivan.

Opcija Za Čapljinu jednaku za sve osvojila je također tri mandata, u osobama: Jurković Sandro, Vukančić Matej i Čepo Pero.

SDA ima dva vijećnika, a to su: Šejtanić Inel i Veledar Dženis.

SDP će u sljedeće četiri godine u Gradskom vijeću Grada Čapljine predstavljati Šimović Marijo, a i DF će imati vijećnika – Šaldo Ethema.

Đaka city

Najave i promocije

Related news