Naslovnica Najave VIDEO: HGSS Čapljina raspisuje javni poziv za primanje novih članova

VIDEO: HGSS Čapljina raspisuje javni poziv za primanje novih članova

Gorska služba spašavanja je volonterska, nevladina i neprofitna udruga čiji je osnovni cilj sprječavanje nesreća, spašavanje u neurbanim i nepristupačnim područjima, pružanje medicinske prve pomoći u izvanrednim okolnostima uz primjenu posebnih stručnih znanja i uporabu tehničke opreme.

Članstvo u stanici je dobrovoljno, te time član prihvaća ciljeve i zadatke stanice. Na poziv se mogu prijaviti osobe od 18 do 40 godina života koje su spremne svoje vrijeme besplatno staviti na raspolaganje kako bi se spasio ljudski život i imovina.

Po pozivu krećemo u potragu ili akciju, za izgubljenim osobama u nepristupačnim područjima kojima je naša pomoć potrebna.

24 sata dnevno, 365 dana godišnje stojimo na raspolaganju svima onima kojima je potrebna naša stručna pomoć.

Kroz godine rada i obuke možete odabrati jednu ili više od djelatnosti koje nudi gorska služba spašavanja. U početku se zahtijeva SAR (Search and Rescue) tečaj, te medicina gorskog spašavanja, sa kojima se može ići na tečaj ljetnih/zimskih tehnika spašavanja.

Po završetku navedenih tečajeva, kroz obuke, rad i djelovanje u stanici i savezu GSSuBiH, nudi se mogućnost za dodatnim školovanjem iz različitih oblasti kao što su voditelji potrage, digitalni kartografi, K9 timovi, članovi komisije za kopneno spašavanje, članovi komisije za spašavanje na vodi i pod vodom, medicinski i speleospasilački timovi…

Svaki član stanice dužan je raditi na sebi kako bi svakom trenutku bio sposoban fizički i psihički odgovoriti na bilo koji izazov koji se stavi ispred njega u bilo kojem vremenu i trenutku.

Članovi gorske službe spašavanja rade sve ono što drugi ne mogu, ne znaju ili neće, pri tome ne uzimajući nikakvu naknadu za svoj rad.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:

telefon: 063 869 489

ili

na mail: hgsscapljina@gmail.com

Đaka city