8.9 C
Čapljina
Utorak, 2 ožujka, 2021

Čapljinski blizanci Petar i Ivan Burić haraju Njemačkom!

Brojne su hercegovačke porodice posljednjih godina svoju životnu egzistenciju potražile van granica BiH. Takvu priča vam donosimo i sa juga države, iz sela Višići, odakle počinje nogometni put, Ivan i Petar Burić.

Ivan i Petar Burić, blizanci koji su prve nogometne korake napravila u matičnom klubu HNK Višići sa šest godina. Iznimno talentirani, radišni i uzorni dječaci bili su pravi dar za svakog trenera i svoju ekipu ali i noćna mora za protivnike koje su nerijetko u bratskom tandemu i sami ‘završavali’.

Životni put njihovih roditelja odveo ih je u ‘obećanu zemlju’ Njemačku gdje su nastavili svoj nogometni razvoj i za kratko vrijeme postali glavni aduti SC Schluchsea.

Njihove sjajne igre zapale su za oko slavnoj ekipi SC Freiburg koja ih je dovela u svoj kamp gdje su boravili određeni period. Ipak, korona virus je prekinuo sve aktivnosti u Njemačkoj te će hercegovački blizanci nakon završetke pandemije, sasvim sigurno, nastaviti putem kojim su krenuli.

Put koji može odvesti do samog vrha europskog nogometa ukoliko nastave sa fantastičnim partijama i marljivim radom jer kvalitetu i vještine nesumnjivo posjeduju. Do početka ‘korone’ na svom kontu su zajedno imali 22 pogotka i desetine asistencija što ih je svrstalo u red najboljih igrača omladinskih liga u Njemačkoj.

Sigurni smo da ćemo za koju godinu ponovo pisati o Ivanu i Petru, dječacima koji su krenuli iz malog hercegovačkog sela, a možebitno završili u nekom od europskih velikana, zašto da ne?!

Autor: BHFudbal.ba

Najave i promocije

Related news