15 C
Čapljina
Nedjelja, 18 travnja, 2021

Nikica Jelavić okončao karijeru

Lokomotiva je ostala bez dvojice “senatora” – bivši hrvatski reprezentativci, Nikica Jelavić (35) i Sammir (33), odlučili su okončati uspješne karijere!

Jelavić prošloga tjedna nije trenirao zbog privatnih obveza i u ponedjeljak bi trebao obznaniti odluku o prestanku igranja. A Sammir je bio na popisu putnika za Šibenik, no u posljednji se trenutak javio u klub i rekao da “više ne može”…

– Definitivno su obojica odlučili završiti karijere, bila je to njihova samostalna odluka, nitko na njih nije utjecao. Jelavić je odlično odradio utakmicu s Hajdukom, stvarno nam je jako pomogao, ali i nakon tog dvoboja koljeno mu je bilo natečeno nekoliko dana, sve mu više vremena treba za oporavak – rekao je za Sportske Novosti trener Lokosa Jerko Leko i potom dodao:

– Sammira, pak, već kronično muče tetive, nakon svakog većeg napora dobije upalu tetiva, pa je i on odlučio prestati s igranjem. Računao sam na njega za utakmicu u Šibeniku, bio je među 20 kandidata za nastup, ali javio se uoči puta u klub i rekao je da se više ne vidi u našoj svlačionici. To je njegova odluka, uvijek je samostalno donosio odluke za koje je smatrao da mu odgovaraju, pa je tako i sad odlučio. Na nama je da to respektiramo i da mu zahvalimo, kao i Jelaviću, za sve što je napravio za ovaj klub – pojasnio je Leko.

Lokosi su se, inače, iz Šibenika vratili s bodom, u subotu pod Šubićevcem nije bilo pogodaka, a ostao je dojam da je zagrebačka momčad bila bliže pobjedi. Pa jesu li onda Lokosi osvojili bod, ili izgubili dva?

– Kad sad mirno sve sagledamo, možda možemo malo žaliti što nismo iskoristili neke situacije nakon prekida, posebno u završnici utakmice. Ali, moglo je sve otići i na drugu stranu, tako da ipak moramo biti zadovoljni bodom. Veseli me spoznaja da nismo primili pogodak i čini mi se da je tih 0:0 realan rezultat – kaže Leko i ističe:

– Taktički smo se postavili tako da ne izgubimo, u situaciji smo da ne smijemo više riskirati i tražiti lepršavost u igri. Uveo sam u nastavku trojicu svježih napadača, željeli smo tu pobjedu, ali uvjeti su za igru bili teški, jaki je vjetar ometao svaki pokušaj kombinatorike. Okrećemo se dvoboju sa Slavenom Belupom, vjerujem da i u Koprivnici možemo ostati neporaženi – kaže Leko.

sportske.jutarnji.hr

Najave i promocije

Related news