back to top
10.1 C
Čapljina
Petak, 26 travnja, 2024

VIDEO: 82% više ulazaka stranaca u srpnju nego prošle godine

U lipnju prošle godine na ulazu u Bosnu i Hercegovinu evidentirano je više od 650.000 stranih državljana a ove godine zabilježeno ih je više od 702.000.

U srpnju je razlika još značajnija. Tako je u srpnju prošle godine 530.000 stranih ulazaka a ove godine, pred sami kraj srpnja, broj ulazaka stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu je već na 960.000.

Glasnogovornica granične policije BiH Franka Vican dodala je za Radioteleviziju Herceg-Bosne da se najveći broj stranih državljana odnosni na državljane Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke i Švedske.

Podsjetimo se da je ulazak u Bosnu i Hercegovinu bez predočenja negativnog testa na COVID-19 virus omogućen za državljane Crne Gore, Srbije i Hrvatske ako u Bosnu i Hercegovinu ulaze izravno iz države čiji su državljani. Za sve ostale potreban je negativan test na COVID-19 virus, potvrda o preboljenju COVID-19 virusa ili potvrda o cijepljenju.

Vođa tima na međunarodnom graničnom prijelazu Doljani Miralem Denić rekao je da u trenutku snimanja priloga zadržavanja nisu duža od 15 minuta a za vikend se očekuju veće gužve i zadržavanja do 30 minuta.

Više o svemu pogledajte u prilogu Radiotelevizije Herceg-Bosne.

Đaka city
Video: Radiotelevizija Herceg-Bosne

Najave i promocije

Related news