19 C
Čapljina
Četvrtak, 28 listopada, 2021

FOTO: Još jedan vrijedan uspjeh naše Čapljinke Roze Jelčić

Ovaj vikend od 08.-10.10.2021. održan je Croatia open na riječkoj Kantridi. Na ovom velikom međunarodnom natjecanju natjecalo se 1378 natjecatelja iz 232 kluba iz Hrvatske, Makedonije, Kosova, Italije, Francuske, Maroka,Slovenije, Slovačke, Češke, Mađarske, Izraela, Švicarske, Bosne i Hercegovine te Ukrajine.

Za karate klub Tigar natjecali su se: Lucija Bunjevac, Nikolina Golomboš, Sara Stojaković, Roza Jelčić, Tea Buinac, Ana Marie Barukčić, Lucija Ferčić, Korina Klarić, Roko Dumbović, Luka Stefano Ciprić, David Dužić, Andrei Dolić, David Makar, Mislav Plesivčak i Tin Glavinić.
U subotu su nastupili Bunjevac, Klarić, Golomboš, Plesivčak, Dumbović i Ciprić. Među velikom konkurencijom, usprkos sjajnim nastupima ipak bez medalje ostaju Bunjevac (U21 -61kg), Klarić(kadetkinje -54kg), Plesivčak (kadeti +70kg), Dumbović (juniori -61kg) i Ciprić (U21 -84kg).

Iako su ovoga puta ostali bez medalje, kući su se vratili bogatiji za novo iskustvo. Pripreme za Državno prvenstvo u punom su jeku i za naše “killere” nema stajanja! Nikolina Golomboš u kategoriji juniorki iznad 59 kilograma ipak nije konkurenciji dopustila da ju zaustavi u borbi za tron! Golomboš je ovaj vikend zablistala sa srebrom oko vrata.

U nedjelju su nastupili, po prvi puta na velikom međunarodnom natjecanju kao pripremi za nadolazeće Balkansko prvenstvo, David Makar i Tin Glavinić. David je u kategoriji dječaka 12 godina dogurao do polufinalnog meča. Makar završava na 5. mjestu što je izniman rezultat na ovako velikom natjecanju. Tinu je u kategoriji dječaka 11 godina polufinalni meč izmakao za jednu zastavicu protiv švicarca. Naposljetku Tin je ušao u TOP 7 natjecatelja što je također veliki korak za dalje!

Kao štećer na kraju zaredala su nam se zlata; fantastični nastupi doveli su ih na sam tron: Roza Jelčić (djevojčice 10 godina -34kg), Sara Stojaković (djevojčice 10 godina -28kg), Lucija Ferčić (djevojčice 8 godina -33kg), David Dužić (dječaci 8 godina -29kg) i Andrei Dolić (dječci 10 godina -32 kg). Nakon zlatne petroke, nastupili su mečevi Tee Buinac i Ana Marie Barukčić. Buinac je izvrsnim mečevima u kategoriji djevojčica 12 godina -52 kg osvaja srebro zlatnoga sjaja! Ana Marie Barukčić natjecala se u kategoriji djevojčica 12 godina +52kg, ipak ovoga puta nije uspjela osvojiti medalju, ali je ostvarila izvrstan rezultat – završila je na 5.- mjestu što je za nekoga tko je tek na početku ovako velikih natjecanja izvrstan rezultat!

Bravo tigrici! Uspjesan je ovo vikend bio!!

Već od ovog četvrtka za Rozu Jelčić, Davida Makara i Tina Glavinića startaju nove aktivnosti, NASTUP NA BALKANSKOM PRVENSTVU koje se ove godine održava u Poreču! Želimo im sreću!!

 

Najave i promocije

Related news