19 C
Čapljina
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Tomislav Krndelj: NK Neretva Čeljevo 2020 je kombinacija fanatizma, ljubavi, kritike i strasti

Tomislav Krndelj igrač je i Team manager NK Neretva Čeljevo 2020.  Kao što ime kluba govori to je mlad klub, a već je napravio iskorak, kako rezultatski, tako i onaj koji se tiče organizacije i infra strukture. Evo što je on rekao za naš portal HERCEGOVINA.in.

Evo za početak možete li nam reći kako ste zadovoljni rezultatima svoje ekipe?

“Pogled na prvenstvenu ljestvicu Vam jasno pokazuje da moram biti zadovoljan. U pet odigranih kola četiri pobjede i jedan poraz protiv HNK Kruševa gdje smo prikazanom igrom mogli i morali rezultatski bolje proći sigurno mora biti razlog za zadovoljstvo čitave momčadi”.

Može li komentar zadnje utakmice i pobjede nad Međugorjem?

“Zadnja utakmica protiv NK Međugorja bila je možda i najljepša za igrati u dosadašnjem dijelu prvenstva. Kvalitetan protivnik koji se došao nadigravati i utakmica u teškim vremenskim uvjetima koju smo u velikom dijelu kontrolirali i odigrali u viskom ritmu. Unatoč početnom zaostatku uspjelim smo preokrenuti rezultat i zasluženo došli do nova tri boda uz četiri pogotka i nekoliko dobrih promašenih prilika”.

Iskreno jeste li se nadali da ćete biti vodeća momčad lige?

“Još od turnira u Višićima prošloga ljeta bili smo svjesni da naša momčad posjeduje kvalitetu i da ćemo igrati bitnu ulogu u prvenstvu. Uprava je odradila odličan posao za natjecanje priključila još nekoliko provjerenih imena i danas smo tu gdje jesmo.Znali smo da smo dobra ekipa i nitko od nas na teren ne izađe s ciljem da izgubi, ali iskreno mislim da je rijetko tko mislio da ćemo 3 kola do zimske stanke predvoditi ljestvicu ispred ekipa kao što su NK Međugorje, HNK Branitelj ili HNK Kruševo koja ne krije ambicije za ulazak u veći rang. Ne treba zaboraviti da prije godinu dana klub nije ni postojao s tim je naš trenutni rezultat još vrjedniji”.

Odakle crpite snagu za utakmice s obzirom na to da se ipak radi o amaterskom sportu?

“Naravno da moram najprije upotrijebiti onaj klišej da svaki od nas voli nogomet i igranje. Mnogi od igrača s našega područja godinama su čekali sredinu u kojoj bi se vikendom uz sve privatne obaveze mogli opustiti i uživati u igranju i druženju iz ljubavi i strasti. Napokon, kada je zaživio jedan projekt kao što je ovaj u Čeljevu sa Neretvom, klubom i svom pompom koja ide uz njega stvarno nije teško probuditi volju za igranjem ni u kome, a pogotovo u nama koji smo iz Čeljeva i kojim smo vezani za ovo mjesto”.

Premda je možda rano pričati o nekim ambicijama za ovo prvenstvo, ali ipak imate li ambicije za veći rang?

“Ambicije uprave na početku bile su da se klub priključi natjecanju i u prvoj godini postave neki okviri normalnog rada i funkcioniranja. Rezultati su nas ugodno iznenadili, ali i dalje stojimo čvrsto na zemlji. Ne bi bilo korektno sa sportske strane reći da nas napredak kluba ne zanima ili da ne želimo i dalje pobjeđivati pa ću reći da ćemo sigurno i dalje vrijedno raditi, igrati, uživati pa tko zna gdje će nas to odvesti, u sportu je sve moguće”.

Klub je vrlo mlad zacrtani su neki ciljevi za budućnost, pa možete li nam reći koji su?

“Svakako da je cilj u budućnosti održati ovaj projekt i nadograditi ga. Priča je počela na neobičan način, za sada sve ide kako treba. Glavni cilj je svakako dovršenje radova na našem stadionu koji je bio blago rečeno uništen. Kao što znate sve domaće susrete do sada odigrali smo na stadionu HNK Višića kojima se još jednom ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj pomoć. Bez infrastrukture naravno nemamo dalje o čemu maštati. Ogroman trud je uložen do sada i sa svakim danom stadion izgleda sve bolje i bolje tako da se nadamo da ćemo uspjeti stvoriti uvjete za natjecanje kod nas u drugoj polusezoni. Naravno da je veliki cilj i osnivanje omladinske škole, jer postoji veliki broj djece koji nas prate i koji svakodnevno dolaze na stadion, koriste svoju priliku za igranjem. Tu je još i kompletiranje klupske opreme, dovršenje nekih sitnica oko igrališta. Uprava kluba je takva da s njima nikada nije dosadno i uvijek postoji nešto što bi htjeli napraviti ako mogućnosti dopuste”.

Kako Čeljevo gleda na NK Neretva 2020?

“Kako Čeljevo gleda na klub? Pa da bi to skroz razumjeli morali bi biti iz Čeljeva.To je kombinacija fanatizma, ljubavi, kritike i strasti. Dugo godina je mjesto bilo bez kluba, sada se priča ponovo zakotrljala. Na utakmici u Kruševu je bilo nekih 50tak, a na svakoj domaćoj utakmici(u Višićima) u prosjeku 100-120 naših navijača, među kojima i puno djece to dovoljno govori o podršci. S obzirom da sam dijelom i u organizaciji kluba mogu u ime igrača i uprave reći da smo sigurni da će podrška biti i veća kada počnemo igrati na našem stadionu. Uprava će biti ustrajna s radom kako bi utakmice u Čeljevu bile događaji koji će se rado posjećivati i nadamo se da ćemo svojim radom privući i ponekog konkretnog sponzora kako bi realizirali svoje ideje”.

Za kraj imate li neku poruku svojim navijačima i našim čitateljima?

“Najprije se želim u ime kolektiva NK Neretva Čeljevo 2020 zahvaliti Vašem portalu koji redovno prati naš rad od samih početaka. Nadam se da ćemo Vas, sve naše navijače,simpatizere i ostale ljubitelje nogometa što prije moći ugostiti u Čeljevu. Čeljevo je tradicijom dio nogometa i nogomet dio Čeljeva, nadamo se da će tako u budućnosti ostati. Našim navijačima želim također zahvaliti na podršci i neka nastave s nama uživati i dalje,jer je trenutno privilegija biti dijelom ovoga kluba i ove priče”.

HERCEGOVINA.in

Najave i promocije

Related news